Площу перед Центром Довженка таки реставрують!

Опубліковано:

У 2022 році у Львові планують розпочати реконструкцію площі перед Центром Довженка на Сихові.

Сьогодні, 20 грудня, під час позачергового засідання сесії Львівської міської ради депутат ЛМР Ігор Шолтис звернувся до депутатського корпусу з проханням нарешті повернути на розгляд питання стосовно реставрації площі перед Центром Довженка. Міський голова відповів, що кошти на відновлення вже передбачені у проєкті бюджету розвитку на 2022 рік, проте, чи почнуть ці роботи – залежить від голосування депутатів.


“Реконструкція площі перед Центром Довженка є дуже важливим проєктом. На жаль, через брак коштів у бюджеті, ми не змогли розпочати ці роботи цього року. Наскільки я поінформований, у бюджеті розвитку на наступний рік ми передбачаємо ці кошти, щоб розпочати роботи. Це буде два блоки робіт: перший – це заміна інженерних мереж, а другий – це благоустрій самої площі. І, звичайно, треба буде попрацювати з фасадом будівлі, щоб він був сучасним і гармонійним з територією довкола,” – повідомив міський голова Андрій Садовий.


“Цьогоріч підсумком моєї депутатської діяльності був збір звернень від мешканців Сихівського району і найбільше прохань та звернень стосувалися реконструкції цієї площі, про яку і йшлося у 2019 році. Тому мій депутатський запит до міського голови – це комплексно розглянути це питання соціально-розвиткової значимості для мешканців сихівського району центральної площі перед Центром Довженка,” – прокоментував депутат Ігор Шолтис.


Нагадаємо, питання про оновлення центральної площі перед Центром Довженка піднімали ще кілька років тому, зокрема, у 2016 році ЛКП «Інститут просторового розвитку» спільно з ГО «Кращий Сихів» навіть організовували велике опитування мешканців Сихова, щоб визначити думку сихівчан щодо відновлення центральної площі. Результати цього опитування були закладені в умови Всеукраїнського конкурсу на проєкт оновлення площі Довженка. До того ж, у 2018 у Львові провели  конкурс на найкращу ідею облаштування громадського простору на Сихові. Тоді перемогу отримав проєкт львівської авторської «Групи 109» — Маркіяна Максимюка, Наталії Мисак, Ігоря Максимюка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максимюка.

Згідно з візуалізацією, головна площа мала б перетворити Сихів на «зелений район». Умовно площу розділять на дві зони: нижня зона призначена для комунікації та пасивного відпочинку, а верхня — не відмежована від навколишнього середовища і на рівні першого поверху примикає до Центру Довженка.

Причин на те, що реставрацію відкладали було декілька, одна з яких – Міська влада та депутати не виділили коштів. Хоч Сихівська районна адміністрація зробила все можливе й, навіть, оголосила тендер на виконання робіт в 2019-му.

Додамо, що засновник ГО “Сихів Медіа” Тарас Репицький вже повертався до питання реставрації площі. Читайте про це у нашому блозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії вантажівок самовільно влаштували парковку біля Церкви Голгофа на Сихові

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ