У сихівському парку Івана Павла II з’явилися оздоровчі стежки

Опубліковано:
Фото: Управління екології Львова

Цих вихідних у парку Святого Івана Павла ІІ Папи Римського, відкрили ще одну мережу оздоровчих стежок-теренкурів. Відтепер у парку є ознаковані п’ять маршрутів різного рівня складності, довжина яких від 500 м до 2872 м. Про це повідомили у прес-службі Управління екології Львова.

Відкриття теренкурів приурочили до Дня здоров’я, де всі охочі мали можливість освоїти ази скандинавської ходи та пройтися оздоровчими стежками. Також визначити власний серцево-судинний ризик, зробити флюорографію, проконсультуватися з кардіологом чи психологом та послухали лекції про здоровʼя.  

Теренкури — це спеціально обладнані маршрути для оздоровчої ходьби, що зазвичай розташовуються на територіях з гірським або лісовим рельєфом. Термін походить від німецьких слів “Terrain” (місцевість) і “Kur” (лікування). Теренкури розроблені для лікування та профілактики різних захворювань, особливо серцево-судинної та дихальної систем, шляхом дозованих фізичних навантажень під час ходьби по певним маршрутам з різною складністю. Часто такі маршрути мають підйоми і спуски, що дозволяє варіювати навантаження на організм.

Як повідомила заступниця керівниці Управління екології Львова Оксана Луцко, маршрути розробив професор Андрій Базилевич, а із макетами допомагали працівники Департаменту архітектури та просторового розвитку. Виготовляв стенди – Матіас Гьопфнер, виробник дитячих майданчиків у парках Франка та Боднарівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярів запрошують на осінні канікули в еколого-натуралістичному центрі

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ