Тиждень здоров’я на Сихові: мешканці безкоштовно проходять обстеження

Опубліковано:

У Львові триває акція “Тиждень здоровʼя”, де кожен охочий може пройти безкоштовне обстеження. Журналістка “Сихів Медіа” поспілкувалася з представницею 4-ї міської поліклініки, про те як проходить акція на локаціях Сихівського району.

Організатором “Тижня здоров’я” є управління охорони здоров’я Львівської міської ради. Медичні установи Львова безкоштовно обстежують містян в людних місцях, серед них є і КНП “4 міська поліклініка м. Львова”. “Тиждень здоровʼя” проводять вже не вперше. Це щорічна акція, мета якої нагадати львів’янам, що головною турботою про своє здоров’я є періодичне обстеження. 

“Профілактика – найкраще лікування. Потрібно регулярно відвідувати лікаря, проходити обстеження на здоровʼя серцево-судинної системи, робити кардіограму, здавати аналізи на холестерин, цукор, гепатити та ВІЛ-інфекції, щоб в разі виявлення хвороби оперативно розпочати лікування, адже на перших стадіях боротися з нею буде легше. Все це є безоплатно і покривається програмою медичних гарантій,”

зазначила фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою Людмила Гришко.

В брендованих наметах, які цього тижня облаштували в різних куточках міста, працюють лікарі та додатковий медичний персонал. Люди, які підходять до намету, можуть отримати консультацію лікаря, виміряти тиск та пульс, визначити ризики серцево-судинних захворювань, дізнатись ріст, вагу, визначити індекс маси тіла, перевірити зір, визначити наявність плоскостопості, пройти тест на ВІЛ-інфекцію, гепатити В і С, пройти скринінг на цукровий діабет, оцінити загальний стан здоров’я та визначити рівень тривоги чи депресії, а також укласти декларацію з сімейним лікарем.

За перші два дні своє здоров’я перевірили 3588 мешканців міста. Львівська міська рада опублікувала статистику, що медики виявили у львів’ян: 

  • підозру на гепатит В, С – у 29 осіб та ВІЛ у 1 особи; 
  • підвищений артеріальний тиск – у 951 особи, з них 8 одразу надали невідкладну допомогу; 
  • підвищення рівня глюкози – у 823 осіб; 
  • порушення гостроти зору – у 794 осіб; плоскостопість – у 205 осіб, з них 13 – діти;
  • 140 осіб зробили електрокардіографію (ЕКГ);
  • 62 осіб підписали декларації з сімейними лікарями.

24 та 25 вересня КНП “4 міська поліклініка м. Львова” проводили акцію в наметах біля Центру Довженка та ТЦ “Зубра-центр”. 

“У нас працює по два лікарі на намет, загалом чотири, а також медичні сестри, які власне проводять діагностику, роблять тестування і допомагають лікарям. За 24 вересня понад 210 людей прийшли зробити обстеження,”

розповіла Людмила Гришко

Такі акції є популярними серед населення, адже швидко на місці кожен може перевірити своє здоровʼя. 26 та 27 вересня лікарі сихівської поліклініки працюватимуть у наметі біля ТЦ “Іскра”, а в суботу біля ТЦ “Арсен” (вулиця Зелена, 147) та ТК “Шувар”. 

“Ми також часто практикуємо суботню діагностику в 4-й міській поліклініці, де в різні суботи місяця наші лікарі додатково виходять на роботу, щоб проводити додаткові обстеження за попереднім записом,”

додала фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою 4-ї поліклініки.

Тиждень здоров’я триватиме до суботи, 28 вересня, включно. У меднаметах працюють медики спільно із волонтерами з 11:00 до 18:00 год, а 28 вересня – у суботу, з 10:00 до 15:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дитячому медичному центрі двоє маленьких пацієнтів перемогли важкі захворювання крові.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ