“Ми не знали як вони, не знали що з ними”: історія пацієнтки онкоцентру, яка дочекалась синів із полону

Опубліковано:

У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі лікується Тетяна Миколаївна – жінка, яка пережила обстріли, дочекалась синів із полону та бореться із важкою недугою.

59-річна Тетяна Миколаївна родом із Миколаївської області. Разом з чоловіком Романом жінка виховала двох синів, раділа життю та онукам. Але все змінилось під час повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Село, в якому проживала сім’я Тетяна Миколаївна, опинилось під обстрілами, тому сім’я жінки змушена була покинути домівку. Дружини синів разом з дітьми також покинули домівки в Маріуполі та виїхали на Львівщину.

“Внуки сиділи в підвалі. Їм давали їсти одне яєчко на чотирьох. І коли  вони приїхали до Львова, вони не могли збагнути чому вже не треба ділитись”, – зі сльозами розповіла пані Тетяна.

Сини Тетяни Миколаївни захищали Україні від російської навали, брали участь в обороні Маріуполя, були на Азовсталі, а у травні 2022-го обидва потрапили у полон.

“Ми не знали як вони, не знали що з ними. Дуже рідко до нас доходили звісточки, що мої синочки живі. Як же я благала небо повернути моїх дітей, як же я боялась за них і чекала”, – пригадала пані Тетяна.

Обидва сини жінки майже 2 роки були в російському полоні. Через стрес у пані Тетяни погіршилось здоров’я, вона втратила ногу, а ще поховала батька.

У лютому цього року синів жінки визволили з полону. Однак у цей період в пані Тетяни розвинулась велика пухлина яєчника. Лікувати жінку почали лікарі Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру.

“Пацієнтка потрапила до нас в складному стані. У неї є цукровий діабет, і цукор був настільки високим, що загрожував її життю. Крім цього було велике новоутворення, тож лікування потрібно було дуже ретельно спланувати, зваживши усі ризики”, – розповіла завідувачка 2-го гінекологічного відділення Світлана Струк.

Завдяки лікарям стан жінки вдалось стабілізувати і лікарі змогли провести хірургічне втручання та забрати пухлину. Сьогодні пані Тетяна почувається добре і дякує лікарям онкоцентру за їх професіоналізм та людяність.

“Вони мають золоті серця. Тут я відчула величезну підтримку. І лікарі, і медсестри, і молодший персонал – усі турбуються про мене, це неймовірно добрі люди, я дуже вдячна їм за все”, – зазначила пацієнтка.
Насамкінець Тетяна Миколаївна розповіла, що найбільше чекає перемоги, бо дуже хоче повернутись додому і щоб її онуки росли біля батьків, адже після полону сини Тетяни Миколаївни повернулись до військової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики лікарні святого Луки скріпили уламки кісток пацієнту, який близько місяця страждав від болю

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ