Запрошуємо на відкриття муралу пам’яті сихівчанину Юрію Руфу

Опубліковано:

Цієї суботи, 8 червня, о 13:00, на вул. Коломийській, 8, відбудеться урочисте відкриття муралу, присвяченого сихівчанину, учаснику бойових дій, громадському діячеві та поету Юрію Руфу. Мурал був створений львівським вуличним художником Тарасом Армом за ескізом Андрія Власюка, який розповів нам про символи, приховані у стінописі.

Юрій Руф до повномасштабного вторгнення писав прозу та поезію, волонтерив, викладав, був кандидатом технічних наук, ідеологом, націоналістом та засновником бренду одягу “Ґwear” та літературно-просвітницького проєкту “Дух нації”. У лютому 2022 року він обрав шлях борця та захищав Україну в складі 24-ої ОМБр імені короля Данила.

Андрій Власюк, автор ескізу муралу, розповів про приховані сенси стінопису, в якому символічно поєднано базові принципи філософії українського націоналізму. Цифра 10 символізує “Декалог” – 10 заповідей українського націоналіста, цифра 12 – дванадцять прикмет українського націоналіста, а 44 – сорок чотири правила життя українського націоналіста. Ці принципи були сформульовані та опубліковані ідеологом ОУН Степаном Ленкавським.

По центру композиції розміщено “Донцовського звіра” – символ, розроблений Дмитром Донцовим для першого видання книги “Націоналізм”, що втілює благородство лева, силу вовка та неприступність їжака. Також використана фраза “Я дух одвічної стихії” – уривок з преамбули до пунктів Декалогу.

Побачити це все на власні очі ви зможете вже завтра, за адресою вул. Коломийська, 8, неподалік ліцею №93, де навчався Юрій Руф. Просимо всіх, хто прийде чи хотів би, але не зможе, утриматися від купівлі квітів та лампадок. Натомість підтримайте військо донатом.

Спільнота 5.56 збирає кошти на системи захисту від ворожих дронів для бійців батальйону “Нахтігаль”, де сьогодні служить сихівчанин Ігор Шолтис. Ці системи необхідні військовим на фронті, оскільки вони рятують життя тих, хто щодня бореться за нас. Зробити благодійний внесок та допомогти нашим захисникам можна за посиланням.

Юрій Руф – це людина покоління, яка загинула за волю України. Він – орієнтир, і нам потрібно продовжувати його справи вже без нього, поки він споглядає за нами на Сихові. Вічна пам’ять! Вічна слава! Вічне життя його справі і думкам!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКУ створили стипендіальний фонд імені захисника Дмитра Сливки

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ