А ви ходите велодоріжками?

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

Велодоріжок стає все більше, втім пішоходи ще не навчилися ділити з велосипедистами смуги руху і часом замість тротуарами, ходять виділеними доріжками для двоколісних.

І пішоходи і велосипедисти опиняються поза безпекою.

Часто, на вулицях не лише Сихова, а й будь-якого іншого району Львова можна побачити ситуацію, коли на доріжках для велосипедистів бігають діти чи йдуть дорослі.

Пішоходи на велодоріжках є всюди, у будь-якому місті. Навіть якщо доріжка виділена іншим кольором, чи поруч є тротуар – людям байдуже. А якщо згадувати про велосмуги на дорогах, там взагалі часто припарковані авто,”- каже велосипедист Сергій Вовк.

Бувають випадки, коли це призводить до небажаних наслідків: аварії, які можуть нести серйозніші травми, ніж здається на перший погляд.

Якщо велосипедист збиває людину, у більшості випадків винен він, адже у нього є гальма, – обурюється Сергій. Хоча, насправді, за такими ситуаціями повинна слідкувати поліція і штрафувати не лише водіїв, а й пішоходів за безвідповідальне ставлення до правил”.

Також додамо, що якщо немає потрібної інфраструктури, то велосипедистам слід рухатися дорогою, так як це визначено в Правилах дорожнього руху, а якщо велосипедист їде тротуаром – то він теж порушує ПДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сихівському районі нарешті запрацює камера фіксації порушень ПДР

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ