Метеорний потік Персеїди. Де краще спостерігати на Сихові?

Опубліковано:

Фото: Politeka

 

Цієї ночі, з 12 на 13 серпня, українці зможуть побачити один із метеорних потоків року. В побуті його ще називають зорепадом. Явище відбувається кожного року і триває з кінця липня до кінця серпня.

Щоб спостерігати явище, треба обрати місце, де буде “відкрите небо” і розташуватися далеко від освітлених місць, будівель та дерев. Для цього підійде галявина посеред сихівського лісу, або ж місцевість поблизу кінцевої зупинки трамваїв на вулиці Вернадського. Також вдалим оглядовим майданчиком стануть околиці міста, або територія, розташована подалі від вуличних ліхтарів.

Цьогоріч, найкращим часом, аби побачити потік Персеїди буде 01-02:00 год. ночі. Очікується до 40 метеорів на годину. Для того, аби побачити зорепад не треба жодних оптичних засобів. Це виключно візуальне спостереження. Це пов’язано з тим, що метеорний потік не є якимось точковим явищем, як зірка чи планета, а він поширюється по всьому небу, тобто ви будете бачити зірки, які умовно падають по всьому небі”, – повідомляє Андрій Білінський, провідний інженер у відділі релятивістської астрофізики і космології Астрономічної обсерваторії ЛНУ імені Івана Франка.

Зауважимо, що у минулі роки під час піку метеорного потоку Персеїди можна було побачити сотню метеорів на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль “Ніч у Львові” повертається. Події на Сихові

 

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ