Як уникнути закупорок каналізації

Опубліковано:

Фото: Гаряча лінія міста

 

Система каналізації схильна до засмічень, а їх причиною найчастіше є порушення правил експлуатації каналізаційних мереж. Тому «Гаряча лінія міста» підготувала правила, яких необхідно дотримуватися, щоб не закупорювати вуличну мережу.

  • завжди відокремлюйте тверді відходи та утилізуйте їх окремо від рідких; 
  • не викидайте в каналізаційну систему харчові відходи;
  • не виливайте в унітази, раковини та умивальники жири та олію, які накопичуються на стінках труб, поступово звужуючи їх діаметр;
  • не лінуйтеся виносити сміття в призначені для цього місця, а не в найближчий відкритий дощоприймач; 
  • відходи, які потрапляють в будинкову каналізаційну мережу, опиняться в підвалі вашого будинку або виллються у дворі.

Минулого 2020-го року працівники ЛМКП “Львівводоканал” ліквідували 2351 закупорок вуличної мережі. Тобто, понад шість випадків на добу. А якщо ще й додати внутрішньобудинкові закупорки, то їх кількість суттєво зросте.

Під час прочищення засмічень комунальним службам доводиться витягати з трубопроводів викинуті ганчірки, шматки мила, папір, засоби особистої гігієни, відходи консервування овочів та фруктів. Все це необхідно викидати не в каналізаційну мережу, а у сміттєве відро. 

У випадку аварії на вуличних колекторах необхідно звертатися у диспетчерську службу підприємства «Львівводоканал» на телефон гарячої лінії 15-51 (для стаціонарних телефонів) або +38 (032) 259-15-50, +38 (032) 259-15-51 (для дзвінків з мобільного).

Якщо ж засмічення каналізації трапилося всередині будинку, в підвалі або на будинковому приєднанні, тоді Вам необхідно звернутися у будні дні до організації, що обслуговує будинок, або ж до аварійно-диспетчерських служб міста у вихідні дні та нічні години доби (з 17.00 до 08.00 год).

Контакти аварійно-диспетчерської служби Сихівського району – 238-99-06

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сихівське дитинство від зародження до сьогодні

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ