Після наради з президентом Денис Шмигаль пообіцяв відкрити деякі ринки

Опубліковано:

 

Уряд України має намір 29 квітня розглянути питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків. Про це сьогодні повідомили на Урядовому порталі. 

Під час онлайн наради з Президентом України урядовці вирішили прислухатись до протестів фермерів, які сколихнули країну минулого тижня. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, це стало можливим завдяки тому, що Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробили чіткі критерії роботи ринків та алгоритм контролю.

«Йдеться про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які зможуть функціонувати в режимі не гірше, ніж супермаркети. Тобто з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період», – повідомив Денис Шмигаль.

Додамо, що минулого тижня в кількох українських містах відбулися протести підприємців та фермерів, які вимагали реалізації свого конституційного права на працю. Зокрема, такі акції відбуливсь в Одесі та Запоріжжі. Також близько 60 представників малого і середнього бізнесу Львова підписалися під зверненням до уряду з вимогою переглянути карантинні умови і дозволити працювати ринкам і невеликим крамницям.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 квітня Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook написав, що він сьогодні звернувся до уряду з проханням дозволити ринкам працювати або затверджувати рішення про їх роботу на місцевому рівні. Це трапилось уже після того, як прем’єр-міністр за погодження президента висунув аналогічну ініціативу.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ