У Львові представлять план з відновлення мозаїки магазину «Океан»

Опубліковано:

Фото: Олена Мартинчук

 

Сьогодні, 30 серпня о 14.00 (Руська вулиця, 20) львів’ян  запрошують на представлення дорожньої карти відновлення відновлення зруйнованої мозаїки «Море та риби» на стіні магазину Океан. Про це йдеться на сторінці Facebook-події.

Організатори запрошують усіх небайдужих до культурної спадщини міста Львова на представлення дорожньої карти відновлення зруйнованої мозаїки «Море та риби» на стіні магазину Океан.

Учасники:

– Остап Патик — заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри дизайну (Національний лісотехнічний університет – України);
– Василь Сивак — викладач кафедри сакрального мистецтва (Львівська національна академія мистецтв);
– Юрій Островський — доцент кафедри реставрації творів мистецтва (Львівська національна академія мистецтв).

Нагадаємо, шо що 18 липня забудовник знищив магазин «Океан» з композицією мозаїки українського художника Володимира Патика. Автором об’ємних рибок, які були на фасаді будівлі, є художник Володимир Патик.

Біля  колишнього магазину «Океан» відбулась мистецька акція проти свавілля забудовників та бездіяльності посадовців міста. Активісти разом із небайдужими львів’янами прийшли до будівельного майданчика, щоб висловити протест проти знищення мозаїки. В ході акції учасники принесли до воріт забудовника два символічні траурні вінки, а також виклали камінці у червоному кольорі, який символізує кров. Залишки рідини активісти розлили на асфальт.

Також мешканці Львова зареєстрували електронну петицію, в якій  громада вимагає оприлюднити план реконструкції магазину.

Інспекція ДАБК у  Львові провела позапланову перевірку на об’єкті будівництва, та виявила порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності, зокрема забудовник відхилився від затвердженого проекту.

За результатами перевірки склали протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Забудовник сплатить  штраф у розмірі сорока п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб.  Додамо, що з першого липня прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2007 гривень.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ