Як функціонують світлофори у Сихівському районі під час відключення світла

Опубліковано:
Фото ілюстративне

Станом на сьогодні, 25 червня, у Сихівському районі резервним живленням забезпечують два світлофори на перехрестях вул. Наукова – Стрийська та вул. Стрийська – вул. Вернадського. Про роботу світлофорів у Львові під час відключень світла читайте далі.

На обслуговуванні “Львівавтодору” знаходяться 170 світлофорних об’єктів. Станом на сьогодні, 10 з них вже оснащені блоками безперебійного живлення, і наразі ведеться робота над встановленням ще 20 блоків, що забезпечать роботу 37 світлофорних об’єктів.

Вартість одного блоку безперебійного живлення становить приблизно 200 тисяч гривень. Загалом, для обладнання всіх світлофорів міста альтернативним живленням необхідно понад 30 мільйонів гривень.

“Ми працюємо над збільшенням заживлення світлофорів як від акумуляторів, так і від підприємств, які працюють на своїх генераторах. Світлофорні об’єкти потребують менше одного кіловату електроенергії. Це не є величезна витратна частина, але ми її потребуємо. І, коли те, чи інше підприємство може надати таку кіловатність, це буде дуже добра співпраця.”

голова транспортної комісії, депутат Ігор Зінкевич

Зі слів Ігора Зінкевича, від початку війни значно зменшилася кількість відключень світлофорних об’єктів під час відсутності електропостачання. Зараз активно напрацьовуються варіанти забезпечення електроживленням не лише світлофорів, але й пішохідних переходів.

Наголошуємо, у випадку, коли ви помічаєте непрацюючі світлофори на великих перехрестях, потрібно негайно телефонувати до поліції для направлення регулювальників на місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа водіїв “Львівелектротранс”: як готують майбутніх професіоналів

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ