УКУ заснував стипендіальний фонд імені Дмитра “Да Вінчі”Коцюбайла

Опубліковано:

В Українському католицькому університеті заснували стипендіальний фонд на честь Героя України Дмитра “Да Вінчі. Університет має на меті зібрати 100 тисяч доларів у сталий фонд, який дозволить генерувати стипендію та покривати витрати на навчання студента в університеті щороку.

Ініціаторкою стипендії стала дівчина загиблого Дмитра Коцювайла, Аліна Михайлова керівниця медичної служби «Ульф» механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі», яка сама є студенткою УКУ. Цю стипендію вручатимуть студентам, які займались волонтерством, зокрема, допомагали військовим, ветеранам і їхнім сім’ям. Зробити пожертву в стипендіальний фонд можна за посиланням.

“Ця стипендія для мене, перш за все, про пам’ять. Про продовження справи Дмитра. Адже він жив не лише війною, а й думав набагато масштабніше. Його головною мотивацією була вільна, незалежна, успішна, процвітаюча Україна. А цього неможливо досягнути без освічених українців. Дмитро прагнув до навчання все своє життя, у різних сферах вдосконалював себе, вчився нового. Він з дитинства розумів важливість освіти. Тому ми з його родиною хочемо цією стипендією дати можливість людям отримати якісну, сучасну і таку потрібну освіту в УКУ”, – зазначила Аліна Михайлова.

За словами проректорки УКУ Наталки Климовської, ціль університету – зібрати 100 тисяч доларів у сталий фонд (ендаумент), який дозволить генерувати стипендію імені Дмитра Коцюбайла та покривати витрати на навчання студентів в університеті щороку.

Зазначимо, що 27-річний Дмитро Коцюбайло брав активну учать у Революції Гідності, а після її завершення у 17 років пішов добровольцем у ЗСУ. У 2021 році президент присвоїв Дмитру Коцюбайлу звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка». Він став наймолодшим командиром і першим добровольцем, якому присвоїли це звання прижиттєво. Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня у боях під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Я народився та виріс на Сихові”: сихівський фотограф збирає кошти на друк книг про дім

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ