В Сихівському районі встановлять 30 сонячних панелей

Опубліковано:
Роман Балук

Місто отримало 30 сонячних панелей, які встановлять у 4 ОСББ та 8 бюджетних установах Сихівського району. Львів отримав панелі від міста-побратима Франкфурт. Про ініціативу “Сонячна енергія для смартфонів в Україні” розповіли в пресслужбі Львівської міської ради.

Вартість сонячних панелей – 25 тис. євро, одна така панель може зарядити 25 мобільних пристроїв. В рамках проєкту “Сонячна енергія для смартфонів в Україні” панелі встановлять в Центрі Довженка, 8-й лікарні, ліцеї “Сихівський”, 4-й дитячій поліклініці та в інших локаціях.

“Ідея проекту зародилася ще в жовтні минулого року, коли наші колеги з міста-побратима Фрайбурга, зокрема п. Гюнтер Бургер та п. Клаус Хоппе побачили, що наслідком масованої ракетної атаки, яка відбулася в жовтні, люди майже добу були без мобільного зв’язку”, – прокоментувала директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Кожна панель має потужність 45 Вт, а інвертор має потужність 500 Вт. Інвертор можна заряджати як від сонячних панелей, так від акумулятора автомобіля чи від загальної мережі. Один інвертор може заряджати до 25 мобільних пристроїв одночасно.

Наступним етапом проєкту стане отримання ще 16 power-блоків приблизною вартістю 50 тис. євро. Один такий блок має потужність 200 Вт, та коли їх з’єднувати, то потужність буде зростати і до 10 кВт. Їх встановлять у 4-5 будівлях, зокрема там, де живуть переселенці або у будівлях приєднаних громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сихові завершують будівництво теплого модульного містечка.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ