Вулицю Врубеля хочуть перейменувати на Еммануїла Миська

Опубліковано:
Vgorode Lviv

Вчора, 2 червня, на сайті Львівської міської ради оприлюднили результати онлайн-опитування про нові назви для ще 25 «російських» вулиць. Серед них і сихівська вулиця імені Врубеля, якій містяни запропонували обрати назву імені Еммануїла Миська.

За нову назву для вулиці Врубеля проголосували 35,9% містян. Це означає, що запропонований варіант ім. Еммануїла Миська отримає один додатковий голос, який враховуватиме робоча група при затвердженні нової назви вулиці.

«На цьому етапі ми виставили на голосування найбільшу кількість вулиць. По деяких топонімах є неочікувані результати голосування, по деяких є достатньо високий рівень підтримки – понад 60%. Плануємо провести засідання робочої групи наступного понеділка і вже в комплексі розглядатимемо перейменування цих 25-ти вулиць та ще 6-ти вулиць з першого етапу голосування», – прокоментував перший заступник міського голови Львова, керівник робочої групи Андрій Москаленко.

Що робити, якщо змінилась назва вулиці?

1. Необхідності змінювати місце проживання немає, оскільки зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Внести оновлену інформацію можна під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба. Проте, за бажанням, можна звернутись у будь-який ЦНАП та написати заяву про отримання витягу з реєстру територіальної громади, де буде зазначено нову назву вулиці. 

2. Необхідності вносити зміни до свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо немає. Зміни будуть внесені після відчуження майна – продажу, дарування або передачі у спадок: тобто у документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва вулиці.


3. Потрібно змінювати відомості про місцеперебування юридичної особи. Для внесення змін фізичній особі-підприємцю необхідно звернутися у будь-який ЦНАП та написати заяву. З собою потрібно мати також документ, що посвідчує особу. Послуга безкоштовна. Юридичні особи можуть також змінити відомості безплатно (лише за заявою) за умови, що зміна назви вулиці не передбачає внесення змін до установчих документів (статут та ін.). У іншому випадку – зміни будуть вносити за повною процедурою (підготовка протоколу зборів/рішення засновника, статуту у новій редакції) та буде оплачуватись адміністративний збір (на сьогодні це 740 грн). Установчі документи повинні бути нотаріально посвідчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 42,8% за вулицю Юрія Руфа. У Львові оприлюднили результати голосування за нові назви міських вулиць

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ