Медики Чорнобильської лікарні врятували 12-річну дівчинку з важкою формою анорексії

Опубліковано:
Західноукраїнський спеціалізований медичний дитячий центр

До Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Дар’я з Луганщини потрапила на початку червня. Дівчинка зізналась, що вікові зміни її дуже налякали, вона не хотіла дорослішати, тому відмовилась від їжі. Згодом у неї діагностували анорексію.

Бажання схуднути у Дар’ї виникло ще до початку війни, але саме в цей період її мама помітила раптові зміни в організмі своєї дитини. Дівчинка почала відмовлятись від їжі, щоб не набирати вагу. Окрім цього, вона була постійно в русі, багато займалась спортом. Лікарі кажуть, що таким чином, дівчинка підсвідомо “спалювала” калорії.


“Я почала обмежувати себе у їжі ще задовго до 24 лютого. Дуже сильно не хотіла дорослішати, усі ці вікові зміни мене лякали. Я прочитала, що дефіцит калорій може трохи сповільнити розвиток мого організму, тож вдалася до такого методу”, – зізналася Дар’я.

З початком повномасштабної війни Дар’я з мамою виїхали до росії, потім втекли до Естонії, а тоді переїхали до Латвії. Самопочуття дівчинки дуже погіршилось, тому мати звернулась до латвійських лікарів, які запропонували лікуватись у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. 

“Дівчинка потрапила до нас у важкому стані: з вагою менше, ніж 25 кг, що при її зрості критично мало, та індексом маси тіла 10. Робота багатьох внутрішніх органів була порушена. Насамперед сильно постраждала серцево-судинна система. Два дні Дар’я перебувала у реанімаційному відділенні, поки вдалося стабілізувати її стан”, – повідомила лікарка-дієтологиня Мар’яна Стегніцька.

Зараз Дар’я намагається перебороти свій страх до їжі. Харчується різними сумішами й збирається вводити в раціон певні продукти. З нею працює фахова команда лікарів. Стаціонарне лікування триматиме ще близько місяця, але на відновлення організму піде не менше ніж пів року. Найбільше дівчинка мріє повернутися до нормального життя і продовжити займатися танцями і музикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі Чорнобильської лікарні врятували дівчинку, яка в 12 років важила 16,5 кг.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ