42,8% за вулицю Юрія Руфа. У Львові оприлюднили результати голосування за нові назви міських вулиць

Опубліковано:

ЛМР провела опитування щодо перейменування вулиць, які названі на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з росією, російською імперією чи пропагандою. В першому голосуванні львів’яни обирали нові назви для двох сихівських вулиць та віддали голоси за перейменування вулиці Некрасова на імені Юрія Руфа (Дадака).

Загалом в голосуванні взяло 20 тисяч людей, які запропонували нові назви для першого блоку з 14 вулиць. Остаточне рішення щодо перейменування вулиць прийме робоча група завтра, 23 червня, а потім депутати міськради.

З результатами голосування можна ознайомитися тут. Пропозиція, що набрала найбільше голосів, отримає один додатковий голос, який враховуватиме робоча група при затвердженні нової назви вулиці.

Результати опитування щодо Сихівського району:

Вул. Миколи Скрипника:
43.6% – Софії Яблонської
40.9% – Михайла Гориня
15.6% – Софії Караффи-Корбут

Вул. Миколи Кибальчича:
62.1% – Херсонська
21.7% – Сильвестра Дрималика
8.9% – Люни Дрекслер.

Також вулицю Некрасова можуть перейменувати на вул. Юрія Руфа (Дадака). Він був сихівчанином, поетом, письменником, вченим, громадським діячем, засновником проєкту “Дух нації” та власником бренду “Ґвер”. Юрій загинув 1 квітня в бою на Луганщині.

Вул. Миколи Некрасова
42.8% – Юрія Руфа (Юрій Дадак)
14.8% – Піярів
11.6% – академіка Якуба Парнаса

Загалом у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці.

До слова, після перейменування вулиць у Львові мешканцям не потрібно буде змінювати документи. Замінити документи будуть змушені лише підприємці, однак для них ця процедура буде безплатною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові дорожні знаки, світлофор та реорганізація руху: які зміни чекають Сихівський район.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ