Нове життя поламаній техніці даватимуть в Lviv Open Lab

Опубліковано:
Дарина Кухар

Lviv Open Lab запрошує сихівчан на воркшоп з ремонту ламаної електроніки. Наступної суботи, 22 січня, в інноваційному центрі за допомогою інженера-спеціаліста учасники заходу розбиратимуть власні прилади, досліджуватимуть поломки, усуватимуть їх та даватимуть старій чи пошкодженій техніці шанс на нове життя.

“Ремонтник” – пілотний проєкт, який базується на двох соціальних аспектах – економічному та екологічному. Участь в воркшопі безкоштовна, але сихівчанам необхідно мати з собою електронну річ з поломкою (гірлянди, іграшки, фену, лампи, чайника, мікрохвильовки тощо) та викрутки.

“Це поки наш пілотний проєкт, тому спершу маємо поглянути як такий формат зайде людям. Якщо це буде мати попит серед сихівчан чи інших мешканців міста, то звісно зможемо його проводити на постійній основі. Щодо того як виникла ідея, то ми з командою думали, як залучити до наших проєктів не лише дітей, але й молодь чи старше покоління. Помітили, що навіть у нас у просторі є поламані різдвяні вогники, які шкода викинути, а у нас є людина, якій цікаво навчати це ремонтувати. Десь на перетині цього всього виникла ідея.

Пізніше ми також зрозуміли, що “Ремонтник” ще й гарне рішення з точки зору екології – не викидати, а спробувати дати друге життя. Ну і це хороша ініціатива, щоб провести час дітьми – спробувати самому щось зремонтувати, разом думати і вирішувати проблему. Звісно, це все безпечно і з допомогою когось компетентного,” – прокоментувала комунікаційниця простору Lviv Open Lab, Дарина Кухар.

Захід відбудеться в суботу, 22 січня о 12:00 на проспекті Червоної Калини, 58 в Lviv Open Lab. Вікове обмеження – діти від 8 років та дорослі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчитись не пізно: університет для пенсіонерів.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ