«Будь видимим – захисти своє життя»

Опубліковано:
Ольга Ярмолюк

Спілка багатодітних сімей Львівщини “Щаслива родина” перемогла в щорічному конкурсі “Зробимо Львів кращим!” та отримали на реалізацію проєкту 50 тис. гривень. Мета проєкту – розповісти дошкільнятам та учням молодших класів про ПДР та мінімізувати травматизм на дорогах.

Проєкт “Будь видимим – захисти своє життя” є логічним продовженням проєкту “Співпраця заради безпеки”, який Спілка минулоріч реалізувала спільно з правоохоронцями Львівщини за підтримки Департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА. В рамках проєкту минулоріч Спілка планувала відвідати з навчанням 20 навчальних закладів, проте завітала з лекціями у 40.

“Будь видимим – захисти своє життя” – це інтерактивне навчання для дітей в дитсадках та молодших школах Львова. В рамках проєкту дітей навчатимуть завдяки інтеракції, лекціям, майстер-класам з виготовлення світловідбивних елементів.

“В наш проєкт ми включаємо майстер-класи, де спільно з дітьми виготовляємо світловідбивні брилки та браслети. Дітям дуже подобається їх виготовляти, а згодом і використовувати те, що ти зробив сам.

Також ми навчаємо вчителів як створювати ці брилки та інші світловідбивні елементи, бо теорію вони знають, їм не потрібно пояснювати чому це важливо, але вони не знають де придбати ці матеріали, як з ними працювати і наскільки це насправді легко і просто реалізувати,” – прокоментувала керівниця Спілки багатодітних сімей Львівщини “Щаслива родина” Ольга Ярмолюк.

На майстер-класах діти прикрашали світловідбивною плівкою одяг, маски, мішечки для змінного взуття. Цього року Спілка багатодітних сімей шукає підтримки, адже виділені на проєкт кошти не розраховані на придбання термопресу для створення світловідбиваючих елементів. Голова організації закликає львів’ян стати спонсорами, аби Спілка змогла придбати прес, який облаштують в школі чи бібліотеці, куди вчителі з дітьми зможуть приходити та під наглядом Спілки створюватимуть дешеві, але важливі елементи.

У 2021-му році для участі в проєкті вчителі, волонтери та громадські активісти, які хотіли, щоб у їхні навчальні заклади завітали з інтерактивним навчанням, заповнювали гугл-форму. За словами Ольги Ярмолюк, охочих було дуже багато, але не всіх вдалось відвідати. Цього року Спілка створить аналогічну форму, аби охопити ще більше навчальних закладів Львова.

“Цього року ми хочемо залучати якнайбільше вчителів, волонтерів до навчання та проведення таких уроків в навчальних закладах міста. Важливо, аби кожен думав про безпеку і в такий спосіб, використовуючи світловідбивні елементи, показувати дітям правильний приклад, бо це такі речі, які можуть врятувати життя,” – додала Ольга Ярмолюк.

До слова, «Зробимо Львів кращим!» – це конкурс соціально-культурних проєктів на 2022 рік, який фінансує Львівська міська рада. Також цьогорічними переможцями конкурсу стали:

  • Львівський обласний осередок всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» з проєктом «Мандруй, пізнавай, відкривай: літній корекційний табір для незрячих дітей».
  • Громадська організація «Фундація креативних ідей» з проєктом «Літня школа «Створи місто мрії».
  • Громадська організація «Гільдія Вчителів» з проєктом «Школа підвищення компетенцій»-
  • Громадська організація «Адвокаційно-аналітична платформа «Час громад» в партнерстві з громадською організацією «Батьки в дії» з проєктом «Використання онлайн симуляційної гри «Я – країна» про застосування інструментів громадської участі в рамках програми курсу «Громадянська освіта».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банк грудного молока у Сихівському районі.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ