10 днів в сихівській церкві на християн чекала чудотворна ікона

Опубліковано:
Церква Введення в Храм Пресвятої Богородиці

Для церкви Введення в Храм Пресвятої Богородиці грудень розпочався з чудової новини – в храм привезли чудотворну ікону Матері Божої Зарваницької. Ікона пробула в храмі 10 днів і кожен, хто мав потребу чи бажання, міг прийти та помолитись перед нею. Редакція “Сихів.Медіа” поспілкувавсь з парохом храму про те, що для парафії означає ікона і коли наступного разу сихівчанам знову вдасться помолитись перед нею.

Вранці 1 грудня у церкву Введення в Храм Пресвятої Богородиці, що на вул. Чукаріна, 5, привезли чудотворну ікону, яку сихівська парафія приймала в храмі вже вдруге. Проте, відмінність між цими подіями колосальна – вперше це була копія чудотворної ікони, яка, фактично набирала святості, а цього разу у храм доставили ікону, яку освятив Папа Франциск.

15 жовтня 2017 року ікону Матері Божої, яку цього місяця львів’янам пощастило побачити в сихівському храмі, Папа коронував. За словами пароха Любомира, копії ікон не коронують, проте під час мандрівок Зарваницької ікони Львівщиною та Тернопільщиною творились чуда біля образу Матері Божої.

“Папа Франциск коронував ікону в Ватикані і це надзвичайно велика честь для нас, українців, тому що коронація пройшла в серці католицької церкви. А тепер, Богу дякувати, Богородиця завітала до нас. Це велика радість для нас молитись перед іконою вдруге у нашому храмі, особливо у час нашого престольного празника (ред. – 4 грудня – храмовий празник церкви Введення в Храм Пресвятої Богородиці).” – поділився парох храму Любомир.

Душпастирі щодня протягом 9 днів правили по 5 Літургій. Кожен день Дев’ятниці мав свою тему:

  • 1 день – «Божа обіцянка щодо народження Пресвятої Богородиці»
  • 2 день – «Непорочне зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною»
  • 3 день – «Різдво Пресвятої Богородиці»
  • 4 день – «Введення в храм Пресвятої Богородиці»
  • 5 день – «Благовіщення Пресвятої Богородиці»
  • 6 день – «Різдво Господнє»
  • 7 день – «Пресвята Богородиця та публічна діяльність, страждання та Воскресіння Ісуса»
  • 8 день – «Зіслання Святого Духа»
  • 9 день – «Успення Пресвятої Богородиці»

А 10 грудня о 10:00 в храмі розпочалось прощання з іконою Матері Божої Зарваницької.

За 10 днів храм відвідали тисячі львів’ян: парафія храму, зокрема молодь та учні і катехити парафіяльної Катехитичної школи при церкві, працівники райдержадміністрації, ЛКП та ОСББ, сихівські освітяни, дошкільнята, школярі та їхні батьки, військовослужбовці, бійці, які воювали в зоні АТО, та їх сім’ї, працівники реабілітаційних центрів, а також парафіяни інших львівських храмів, які мали потребу в любові та підтримці Божої Матері.

За словами пароха храму, наразі невідомо коли наступного разу сихівчанам знову вдасться побачити ікону в церкві Введення в Храм Пресвятої Богородиці, адже багато церков бажають також мати честь приймати ікону у себе. Отці в різних храмах України залишають заявки з надією, що найближчим часом і їм пощастить та ікона відвідає до них.

“Богородиця – це є виклик: виклик віри, виклик молитви, виклик навернення. Навернення наших гріхів, бо до ікони проходять як і праведники, так і грішники, і просять в неї милосердя, помочі, заступництва. Богородиця – це прибіжище всіх християн, а особливо вона є покровителькою нашого українського народу і ми дякуємо Богородиці за все, що вона для нас робить, тому що ми мали можливість приступати до ікони всі,” – підсумував парох Любомир.

Каріна Роханська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церква Введення в храм Пресвятої Богородиці сьогодні святкує храмовий празник.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ