Покинув і зник на 10 років!

Опубліковано:

Покинута вантажівка десяток років стоїть на Сихові, втім жодній службі немає до цього діла. Залишений автомобіль зі спущеними шинами стоїть обабіч центральної дороги, на проспекті Червоної Калини, 66, заїхавши заднім колесом на тротуар. Чому досі районна адміністрація не змусила господаря прибрати автівку і жодних санкцій до безвідповідального господаря не застосовано? Журналісти Сихів.Медіа вирішили дізнатись відповіді і разом з цим привернути увагу місцевої влади до проблеми покинутих автомобілів у місті.

З власних джерел, журналісти з’ясували, що покинута вантажівка належить підприємцю, який проживає у Радехівському районі Львівської області, провадить діяльність з перевезення вантажним транспортом. Втім його статус як підприємця, згідно офіційних документів вже припинено.

Телефонуємо спершу у поліцію Сихівського району і повідомляємо про закинуте авто, яке стоїть на проїжджій частині, а відповідно перешкоджає дорожньому руху, а також одним боком запарковане на тротуар, що заборонено згідно ПДР. У поліції отримуємо відповідь, що служба не займається цими питаннями, а це, мовляв, компетенція Сихівської райадміністрації.

Наступний крок – залишаємо повідомлення на гарячу лінію Львова і просимо вжити заходів, аби покинуту вантажівку забрали. Замість дій, які очікуємо від господарників, отримуємо відповідь, що ця машина не заважає дорожньому руху.

Просимо прокоментувати ситуацію заступника начальника відділу інспекторів з паркування Управління безпеки міста ЛМР Юрія Дяковича. Виявляється, що таки покинутими авто займаються районні адміністрації. Вони вирішують, чи є підстава для евакуації, залучають Управління безпеки міста, поліцію, для пошуку власника так само для евакуації.

«Якщо ж у вашому дворі стоїть покинуте авто, вам, як мешканцю, аби розв’язувати цю проблему, треба апелювати зі зверненням на Гарячу лінію міста. Ви фіксуєте таке звернення, далі воно скеровується у районну адміністрацію, а також і Управління безпеки міста, вже тоді в Управлінні вирішують, чи ця машина підлягає під евакуацію», – зазначає Юрій Дякович.

Також чиновник додає:

“Покинуті автомобілі в Україні не регулюються жодним законом, і в Управлінні ми керуємось виключно Кодексом України про адміністративні правопорушення, тобто ст. 265/4. Законом дозволено евакуйовувати автомобілі виключно ті, які створюють суттєву перешкоду дорожньому руху. Це може бути і зупинка на перехресті і ближче 10 метрів до нього, зупинка на пішохідному переході, ближче 10 метрів, зупинка на тротуарі, залишивши менше ніж 2 метри для проходу пішоходів, чим створює перешкоду пішоходам. Тобто, якщо автомобіль зупинений за таким порушенням, ми вже можемо його евакуйовувати. Тоді не має значення, чи це покинутий автомобіль, чи не покинутий, в законі це не прописано, ми дивимось, чи просто автомобіль заважає руху.”

За словами Наталії Задорецької, керівниці відділу житлового господарства Сихівської районної адміністрації, зараз звернень щодо покинутих авто почало надходити менше, але буває таке, що є звернення на Гарячу лінію щодо покинутого авто, але пізніше виявляється, що цей автомобіль в робочому вигляді. В такому випадку адміністрація повідомляє заявника про ситуацію і закриває питання.

Стосовно авто біля “Fugazzeta” є офіційна відповідь, що машина не порушує ПДР, тому підстав для його евакуації немає. Крім того, немає технічної можливості для цього.

“З початку весни у нас було 22 автомобілі евакуйовано, але тільки 4 з них за допомогою Управління безпеки міста. Решта 18 проводили пошук власників авто і ми з ними зв’язувались, це була велика важка робота, але тих 18 було забрано самими власниками, а 4 – за допомогою Управління безпеки міста,” – Наталії Задорецької.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковий фестиваль OL від Lviv Open Lab – у переліку 11 найкращих подій України

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ