Covid-19 прогресує: ситуація у 8-й міській клінічній лікарні

Опубліковано:
ukrinform.ua

Не дивлячись на посилений карантин, ситуація із коронавірусним захворюванням погіршується щодня, динаміка госпіталізацій збільшується. Лише 9% пацієнтів, яких лікують у 8-й лікарні, мають щеплення.

“Маємо 240 пацієнтів, 13 – у реанімації. Ситуація досить критична, тому що кількість поступлень за добу перевищує кількість виписаних на амбулаторне лікування. Киснем ми забезпечені, маємо загалом 400 кисневих. Але якщо динаміка і далі буде негативною, ми не забезпечимо повністю місць для хворих,” – коментує Василь Трунквальтер, керівник 8-ї міської клінічної лікарні Львова.

Як зазначає лікар, пацієнти, що знаходяться в реанімації- важкі. За останню добу померло 4 хворих. Зокрема, збільшилась кількість ускладнень від ковіду, а саме тромбози на нижніх кінцівках.

“Вакцинованих пацієнтів – 9%.Наголошую, що невакциновані хворіють важче! Також не варто займатися самолікуванням, бо коли ви берете собі надпотужний антибіотик самі, то ми вже не маємо чим лікувати вас у стаціонарі. Кожні ліки мають свої показання і протипоказання”, – зазначив Василь Трунквальтер.

Нагадщаємо, що тепер МОЗ рекомендує вакцинувати усіх дітей від 12 років препаратом від Pfizer, незалежно від належності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку, та з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦНАПи змінять формат роботи через «червону» зону карантину

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ