Безкоштовний інсулін: як сихівським діабетикам його отримати?

Опубліковано:

Фото: Roman Baluk 

 

З 1 жовтня українці з діабетом зможуть отримати інсулін безплатно або з доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров’я. Щоб отримати безплатний інсулін, необхідно відвідати ендокринолога, який створить індивідуальний план лікування і внесе його в електронну систему охорони здоров’я.

В індивідуальному плані ендокринолог фіксує встановлений діагноз та призначення інсуліну із визначенням типу, виду та дозування. На основі індивідуального плану лікування буде формуватися електронний рецепт на препарати інсуліну. Про це повідомляє НСЗУ.

Додамо, що перший електронний рецепт на інсулін виписує виключно лікар-ендокринолог. Повторний рецепт зможе також виписати і сімейний лікар. З електронним рецептом пацієнт обирає будь-яку аптеку, в будь-якому регіоні країни, яка має договір з НСЗУ. В аптеці потрібно надати електронний рецепт або назвати його номер та код підтвердження й отримати призначений препарат.

До слова, перелік аптек, в яких можливо отримати інсулін за електронним рецептом, можна буде дізнатись у контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77 або на сайті nszu.gov.ua. Ця інформація буде доступною після укладення договорів з аптеками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реалії осені: маски на ніс, антисептик у руки.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ