18 травня сихівські парки оброблятимуть від кліщів

кліщ
Опубліковано:

Фото: МОЗ

 

З наступного тижня у всіх районах Львова розпочнеться акарицидна обробка зелених зон, тобто в парках повинно стати менше кліщів. Про це повідомили на сайті Львівської міської ради.

Щодо Сихівського району, то 18 травня обробка чекає на парк імені Папи Римського Івана Павла ІІ, «Залізну воду» і парк Архангела Михаїла на вул. Стрийській.

Цю обробку здійснюватимуть препаратом «Ципертрин», який володіє інсектицидною дією. Це основний засіб проти кліщів, мух, тарганів, клопів та інших комах, чий спосіб життя пов’язаний з людиною. У міськраді наголошують, що під час обробки дотримуватимуться методичних вказівок із застосування засобу та вимог техніки безпеки. Також усе будуть здійснювати лише за умов сприятливої погоди.

Як зазначили в управлінні екології і природних ресурсів, препарат має спрямовану дію винятково на паразитів і не є шкідливим для людей та тварин. Однак, управління рекомендує утриматися від відвідування згаданих парків (в тому числі вигулу собак) протягом 72 годин з моменту обробки. Тобто, упродовж 18-20 травня у сихівських парках краще не гуляти.

Хто здійснює обробку? Обласне комунальне підприємство Львівської обласної ради «Профілактична дезінфекція», з яким уклало договір управління екології.

Загальна площа обробки в парках міста складатиме 131 550 м2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загородили дорогу пішоходу? Вихід є!

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ