З 15 березня в 8-й міській лікарні запрацює томограф

лікарня
Опубліковано:

Фото: ЛМР

 

8-ма міська клінічна лікарня, що на вул. Навроцького, стане другою лікарнею високого рівня з надання невідкладної допомоги у Львові. В лікарні облаштують ангіографічну операційну, відділення комп’ютерної томографії та кабінет магнітно-резонансної томографії.

В 8-му лікарню з міського та державного бюджетів в 2021 році інвестують близько 100 млн грн. Минулоріч в лікарні виконано робіт на суму понад 8,1 млн грн (8 млн грн — кошти державної субвенції, 137 тис. грн — кошти бюджету розвитку міста).

На сьогодні в лікарні завершують ремонт в одному з приміщень, де з 15 березня запрацює комп’ютерна томографія. За кошти міського бюджету торік у лізинг закупили КТ, а за кошти державного бюджету — ангіограф.

За словами керівника 8-ї міської клінічної лікарні Василя Трукнвальтера, після завершення запланованих на сьогодні змін, медперсонал зможе надавати ширший спектр послуг, зокрема лікування інсультів, інфарктів міокарду.

“Зараз триває багато ремонтних робіт на території лікарні. Серед основних — завершення капітального ремонту приміщення під комп’ютерний томограф, завершення капітального ремонту під ангіограф та початок капітального ремонту приміщень під МРТ,” — розповів Василь Трунквальтер.

Також наразі у лікарні триває реконструкція системи пожежної сигналізації, системи газового пожежогасіння та системи оповіщення людей про пожежу мансардних приміщень хірургічного корпусу.

Згодом в лікарні планують відремонтувати й утеплити фасад, встановити металопластикові вікна, перекрити дах терапевтичного корпусу. А також обладнати блоки інтенсивної терапії в інфарктному та інсультному відділеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН оприлюднило правила для шкіл під час адаптивного карантину.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ