За неякісне прибирання прибудинкової території штрафуватимуть

Опубліковано:
Сихів, 14 грудня 2018

Фото: Сихів Медіа

 

У четвер, 28 листопада о 18.00 в кожній районній адміністрації міста Львова відбудуться наради з балансоутримувачами будинків. Про це повідомляють на порталі Львівської міської ради. 

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, цього четверга в кожній районній адміністрації відбудуться наради з балансоутримувачами будинків (керівниками ОСББ, ЖБК, приватними управляючими компаніями, відповідальними особами в будинках, які перейшли на самоуправління), щодо якісного прибирання прибудинкових територій у зимовий період.

«Біля будинків, які списані, неякісно прибирають територію. Тому цього четверга у кожній районній адміністрації відбудуться наради з балансоутримувачами будинків, саме вони повинні прибирати біля будинків», — розповіла Ірина Маруняк.

Відповідно до ст. 152 Адміністративного кодексу України, за неякісне прибирання передбачено штрафні санкції — від 850 грн до 1700 грн. Також юридичний департамент ЛМР готує проєкт рішення виконавчого комітету, який регламентуватиме прибирання прибудинкової території і визначатиме суми штрафів за неякісне прибирання.

Нагадаємо, що у Львові триває процес списання житлових будинків. Станом на сьогодні, 61,5% будинків вже списали. Понад 5200 будинків у Львові визначилися з формою правління, зокрема, 4520 вибрали управляючі компанії, 366 будинків є на самоуправлінні, 282 створили ОСББ,  79 будинків уклали угоди з приватними управляючими компаніями.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ