Директора Львівського бронетанкового заводу звільнили. До цього працівники влаштували пікет

Опубліковано:

 

28 серпня працівники ДП «Львівський бронетанковий завод» заблокували вхід на підприємство і не впустили директора на роботу. Пізніше, цього ж дня, ДК «Укроборонпром» звільним керівника.

Чому працівники вийшли на пікет

Зранку 28 серпня працівники Львівського бронетанкового заводу заблокували вхід на підприємство і не впустили директора Романа Тимківа на роботу. Сьогодні закінчився термін його відсторонення від посади за рішенням суду. Однак працівники виступили проти повернення Тимківа до службових обов’язків. Також вони не пускали його заступника Олега Ткаченка.

Співробітники викрикували «Ганьба!». Колектив висловив директорові недовіру.

Роман Тимків. Фото: Радіо Свобода

Відео: Патрульна поліція Львова

Чому «Укроборонпром» звільнив Романа Тимківа

28 серпня генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін звільнив Романа Тимківа.

«Романом Тимківим під час керівництва підприємством були допущені неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки. У зв’язку з цим, ДП «Львівський бронетанковий завод» рішенням суду зобов’язано сплатити на користь замовника штрафні санкції», — зазначено в офіційному повідомленні відомства.

Ілюстративне архівне фото бронетанкового заводу. 2014 рік

Згідно з умовами контракту, який був укладений з Романом Тимківим, коли його приймали на роботу керівником підприємства, він повинен був відповідати за якісне виконання замовлень, а недотримання цього є підставою для дострокового розірвання трудових відносин. Відсторонення від виконання обов’язків за рішенням суду затягувало це кадрове рішення.

Що порушило керівництво заводу

У липні 2017 року директора ЛБТЗ та його заступника затримали за підозрою у розтраті бюджетних коштів. Під час слідства з’ясувалося, що підприємство закупило не нові двигуни, а ті, які вже використовували. Їх у 2008-2009 роках вже реалізовували, але у якості надлишкового майна на внутрішньому ринку. Прокуратура встановила, що своїми діями керівництво завдало державі збитків на понад 14 мільйонів гривень.

Ілюстративне архівне фото бронетанкового заводу. 2014 рік

Сам же Роман Тимків заявляв, що 38 з 40 двигунків пройшли усі випробування і з 1989 року їх не використовували.

Спочатку Романа Тимківа взяли під варту, однак невдовзі він вийшов під заставу за 2 млн грн. Його відсторонили від виконання обов’язків директора влітку 2017 року на підставі ухвали слідчого судді.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ