Вчителі-практики презентували у Львові професійну платформу для самоосвіти

Опубліковано:

Фото: facebook.com/lusia.sakovich

 У Центрі Шептицького 14 травня зібралася команда із 6 вчителів-практиків з різних шкіл Львова. Вони представили організацію та платформу “Гільдія вчителів”, яка спрямована на покращення якості освіти, повідомляє “Tвоє місто”

Ідея створення платформи  народилася на освітньому хакатоні у Львові наприкінці 2017 року. Вони  мають на меті об’єднати всіх вчителів України онлайн та офлайн. Зокрема організація провела переговори із низкою освітніх ініціатив та з більшістю із них має плани щодо партнерства. Prometheus та Ed-era надають свої курси для розміщення на сайті “Гільдії вчителів”.

“Кажуть, що зникне професія лектора, який за кафедрою читає конспект. Але вчитель, як такий, не може зникнути. Ми не повинні змагатися з комп’ютером. Ми не можемо все знати. Для нас важливо не те, що ми передаємо, а як ми  це передаємо. І вчитель, який хоче бути конкурентноспроможним, має навчати того, що не можуть новітні технології”, – зазначила співзасновниця “Гільдії вчителів” Людмила Сакович.

Окрім скерування на курси для самоосвіти, сайт передбачає і портфоліо вчителів. Вони можуть реєструватися на сайті під реальним іменем, вказувати місце роботи та посаду, контактні дані, нагороди, лінки на Youtube-канал. І в такий спосіб спрощувати пошук роботи.

Ініціатори платформи вже провели низку тренінгів та майстер-класів, але своїм першим офіційним заходом оголосили “Коло літа” — доповнення до традиційного останнього дзвоника з майстер-класами, флеш-мобом, змаганнями для корисного дозвілля учнів та тренінгами з релаксації та самоконтролю для вчителів кількох шкіл.

 

Фото: facebook.com/lusia.sakovich

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ