Синоптики попереджають львів’ян про заморозки

Опубліковано:

Ілюстративне фото

 

Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, якої погоди львів’янам очікувати у травні, інформує прес-центр міста.

У травні з небезпечних явищ погоди можлива активна грозова діяльність, зливи, град та шквали. В нічні та ранкові години на поверхні ґрунту, а місцями і в повітрі можливі заморозки. Водночас швидке зростання температури повітря, при відсутності опадів, сприяє збереженню високого рівня пожежної небезпеки.

Зокрема сьогодні, 7 травня, вночі та вранці місцями на поверхні грунту заморозки 0-2ºС. У другій половині дня подекуди грози.

Очікувана середня місячна температура повітря на рівнині 15,6ºС тепла, в горах 13ºС тепла. Очікувана кількість опадів на рівнині 83 мм, в Карпатах 109 мм. Абсолютний максимум температури повітря становить 29-32°С тепла. Абсолютний мінімум — від 2 до 8°С морозу.

За даними АМСЦ Львів, впродовж 10 років (2008 — 2017 рр.) середня місячна температура повітря змінювалась від 13,1°С тепла до 15,6°С тепла. Місячні суми опадів коливались від 43,1 до 217,4 мм.

 

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ