Сихівський суд покарав військовозобовʼязаного за відмову від мобілізації

Опубліковано:
Фото ілюстративне

Сихівський районний суд Львова визнав винним Тараса-Віктора Л. в ухиленні від призову на військову службу. На суді обвинувачений пояснив, що спочатку його не прийняли через судимості, а вдруге він сам відмовився від повістки. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 21 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

У вироку зазначено, що 24 квітня 2024 року працівники ТЦК зупинили обвинуваченого біля його будинку, після чого він пройшов ВЛК, яка визнала його придатним, і його відправили до Вінницької області разом з іншими мобілізованими. У військовій частині повідомили, що через судимості він не підходить для служби, і відправили назад до Львова.

“25 квітня, ввечері, він дійсно відмовився отримувати будь-яку повістку та направлення до іншої військової частини, оскільки мав намір поїхати додому та переодягнутися, але його не відпускали. Викликав працівників поліції й самовільно залишив територію Сихівського РТЦК, опісля до ТЦК не з`являвся. Зазначив, що не розумів, що за вказані дії передбачено кримінальну відповідальність.”

йдеться у вироку

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Тараса-Віктора Л. винним у кримінальному правопорушенні та призначив йому три роки позбавлення волі. На вирок можна подати апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Санта-Барбарі пасажири напали на контролера “Львівавтодору”

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ