“Космічна пригода”: як сихівчани спостерігали комету C/2023 A3 у просторі Lviv Open Lab

Опубліковано:

У п’ятницю, 18 жовтня, у просторі Lviv Open Lab, що на пр. Червоної Калини 58, відбулася науково-пізнавальна подія, присвячена спостереженню за кометою C/2023 A3 (Цзицзіньшань – ATLAS). Лекцію провів астроном та засновник платформи CometBase Тарас Приставський, який розповів про відкриття цього небесного тіла та особливості його траєкторії.  

Під час зустрічі були інформаційна та практична частини, зі слів лектора Тараса Приставського, цей візит комети стане її останнім проходженням поблизу Землі. Він також розповів про значення таких астрономічних об’єктів для дослідження походження та еволюції Сонячної системи.  

Після лекції учасники піднялися на дах багатоповерхівки Avalon Up, де мали можливість спостерігати комету в телескоп. Це спостереження стало частиною ініціативи, спрямованої на популяризацію науки серед молоді.

“Сьогодні на даху ми перетворили теоретичні знання, отримані протягом дня, на практичний досвід. Ми спостерігали за кометою в телескоп. Сьогодні також майже повний Місяць — 98%, тож окрім комети ми роздивилися ще й Місяць.”

розповів Микола Лехновський, резидент простору Lviv Open Lab

У просторі відвідувачі можуть спробувати себе в різних напрямах, зокрема хімії, біології, робототехніці та 3D-моделюванні. Незабаром також планують відкриття гуртка для молодих астрономів, щоб заохотити ще більше людей пізнавати космос.

“Ми організовуємо науково-популярні події, щоб зацікавити дітей, молодь та всіх, хто цікавиться наукою, об’єднуючи їх і мотивуючи приходити, щоб дізнаватися більше. Наша головна мета – згуртувати людей навколо науки.”

Микола Лехновський

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКУ і Львівський медуніверситет створять науково-дослідний центр з питань ментального здоровʼя дітей та молоді

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ