Травматологи лікарні св. Луки зберегли 35-річному мотоциклісту здатність ходити після ДТП

Опубліковано:
Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Ортопеди-травматологи лікарні св. Луки, що на Новому Львові, зберегли 35-річному Мирославу Петрилку здатність ходити після складного перелому колінного суглоба. Врятувати його кінцівку і зберегти колінний суглоб могла лише складна реконструктивна операція.

На початку вересня Мирослав Петрилко на мотоциклі зіткнувся з автівкою. Після падіння він виявив, що ліва нога не рухається. “Швидка” доправила його до лікарні св. Луки, де діагностували закритий багатофрагментарний перелом виростків лівої великогомілкової кістки.

Для стабілізації перелому та запобігання ускладненням лікарі встановили апарат зовнішньої фіксації. За два тижні провели реконструктивну операцію, яку здійснили ортопеди Юрій Кіт, Микола Будзінський та Олександр Філіпчук.

“Це був найскладніший по класифікації внутрішньосуглобовий перелом гомілки в ділянці колінного суглоба. Аби уникнути інвалідизації пацієнта та в подальшому відновити функцію травмованої кінцівки, необхідне було реконструктивне операційне втручання з використанням титанових конструкцій та кісткових трансплантатів.”

каже ортопед-травматолог Юрій Кіт

Під час операції лікарі відновили анатомічне положення кісток, замінили дефект штучним трансплантатом і зафіксували суглоб титановими пластинами. Операція зберегла пацієнтові колінний суглоб, тож він зможе ходити. Втім, відновлення займе щонайменше пів року і вимагатиме тривалої реабілітації та фізичної терапії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сихівській лікарні відкрили лабораторію, де проводитимуть генетичні дослідження

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ