На Сихові облаштують парк Пам’яті полеглих Героїв російсько-української війни

Опубліковано:
Фото: Любомир Зубач

Сьогодні, 17 жовтня, на пленарному засіданні Львівської міської ради депутати погодили намір створення парку Пам’яті полеглих Героїв російсько-української війни на Сихові  в межах території обмеженої вулицями Луганською, Бережанською, Стрийською та просп. Святого Івана Павла ІI. 

Парк пам’яті – місце, де сім’ї загиблих Героїв зможуть висадити іменні дерева та зустрітись для спілкування і підтримки один одного, щоб проводити разом час. Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування, розповів, що таку ініціативу тривалий час проговорювали із громадськими організаціями, що представляють інтереси військових. Зокрема є офіційне звернення від ГО “Родин полеглих героїв Львівщини”. 

Ділянка, яку планує забудувати ТзОВ «Агрокультура Захід». Карта NGL.media

Однак Любомир Зубач заявив про тиск, погрози і фактично медіакілерство з боку забудовника, який претендує на частину комунальної землі, де планують створити парк пам’яті. 

“До Львівської міської ради надійшло звернення від ТзОВ “АГРОКУЛЬТУРА ЗАХІД”. Виявляється, це підприємство, яке є правонаступником ПАТ “Квіти Львова”, викупило за адресою вул. Хуторівка, 51 будинок із сараєм. Далі дерев’яна будівля на паперах перетворилася у багатоквартирний будинок. І в обхід міської ради, руками якогось інженера-землевпорядника, на основі технічної документації було сформовано ділянку площею 2,76 га та оформлено на неї кадастровий номер за категорією “землі житлової та громадської забудови”

розповів  заступник міського голови Львова з містобудування.

За рішення створити парк проголосувало 40 депутатів з 52.

На засіданні депутати також дискутували про те, щоб перейменувати парк Пам’яті на парк Гідності. Рішення про остаточну назву приймуть згодом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сихівській лікарні відкрили лабораторію, де проводитимуть генетичні дослідження

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ