Львів’яни закликають підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) захиснику Тарасу Сороці

Опубліковано:

Тарас Сорока, народився 29 січня 1979 року у Львові в патріотичній сім’ї. До закриття петиції про присвоєння звання Героя України (посмертно) Тарасу Сороці залишилося 40 днів. На сьогодні зібрано 10 223 підписів із необхідних 25 тисяч. Тарас героїчно захищав та обороняв територіальну цілісність держави у складі 33-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ.

Вищу освіту Тарас здобув у Національному університеті «Львівська політехніка», згодом працював у сфері медіакомунікацій у телерадіокомпанії «Львівська хвиля», торговій компанії «Інтермаркет», на «Новій Лінії Захід», Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка. У вільний від роботи час Тарас організовував концерти, займався звукорежисурою та рибальством, писав оповідання, малював, здебільшого олівцем, та дарував свої роботи.

Тарас з початком повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист Батьківщини до лав територіальної оборони. Згодом його переведели до 33-го окремого стрілецького батальйону Збройних Сил України, у складі якого він виконував бойові завдання на Сумщині та Донеччині.

“У нього було стільки планів, стільки мрій! Але Тарас віддав усього себе за вільну Україну та мир, за нас з вами. Така самопожертва має бути належно оцінена та пошанована. Він ріс в дуже патріотичній сімʼї, тому не міг бути іншим. З рідних залишилися батько та мати. Тарас був єдиною дитиною в сімʼї, а свою родину не створив. Його пам’ятають дуже обдарованою людиною з ніжною душею”

розповіла тітка, Галина.

Загинув, у віці 45-ти років, 18 квітня 2024 року, від численних осколкових поранень, перебуваючи на Донецькому напрямку біля с. Новомихайлівка, Покровського району, під час виконання бойового завдання. Похований на Личаківському військовому цвинтарі у Львові. 

Просимо долучитися, для підписання петиції за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох сихівчан посмертно нагородили “Почесним знаком Святого Юрія”

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ