На честь сихівчанина Юрія Руфа назвуть шкільну волейбольну лігу

Опубліковано:

Цьогорічна шкільна ліга з волейболу присвячена пам’яті Юрія Руфа. Про це повідомили в управлінні спорту Львова. Ліга має міський та районний етапи. Її особливість полягає у надбанні та розвитку навичок школярів.

Юрій Руф – воїн, учасник російсько-української війни, кулеметник 24-ї бригади ім. короля Данила, поет і засновник бренду патріотичного одягу Gwear. Його життя та подвиги надихають на нові звершення та перемоги. 

«Друзі Юрія хочуть, щоб наступні покоління памʼятали про Руфа, в тому числі, що він був і поетом, і військовим, і викладачем. Дуже тішимося, що міська рада підтримала таку ініціативу і вперше в Україні шкільна  ліга в рамках «Пліч-о-пліч» буде носити  імʼя Героя», – зазначає Тарас Репицький, депутат Львівської міської ради. 

Шкільна волейбольна ліга – це командний вид спорту, що сприяє розвитку у школярів відповідальності, навичок командної роботи, дружби і довіри до інших. Вона також допомагає формувати логічне мислення, вміння діяти у колективі та інші важливі соціальні здібності. 

«Хочемо втілити в життя ідею проводити змагання шкільних ліг міста у пам’ять про наших захисників, які своє життя віддали за незалежність країни. Таким чином наші школярі значно більше дізнаються про наших Героїв та надихнуться їхніми життєвими історіями», – написав на своїй сторінці у facebook Антон Нікулін, начальник управління спорту Львівської міської ради.

Участь у лізі допомагає школярам розвинути сміливість, працелюбність, дисциплінованість, наполегливість, а також здатність швидко і ефективно адаптуватися до змін.

«Часто люди бачать лише образ Героя, але не завжди знають, що він був не лише відомим поетом, громадським діячем, військовим, а й членом волейбольної команди, тим самим качком, який п’є перед тренуванням протеїн чи хлопцем, що слемиться біля сцени під улюблену рок-музику. 

Юрій Руф, як і Роман Шухевич, любив різні види спорту і волейбол також. Тому кожна подача, присвячена йому на цьому турнірі – важлива. Кожна подача – це внесок у розвиток того, що любив Юрій», – розповідає Віктор Дадак, брат Юрія. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми хотіли в особливий спосіб вшанувати їхню пам’ять”, – директорка школи №93 про алею пам’яті присвячену випускникам.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ