Центр Довженка запрошує на показ фільму “Земля” у симфонії репресованого композитора

Опубліковано:
Фото: Lviv Dovzhenko Centre

20 вересня о 19:00 в Центрі Довженка відбудеться унікальний захід, присвячений поєднанню українського кінематографу та класичної музики. Глядачі зможуть насолодитися переглядом культового фільму Олександра Довженка “Земля”, що супроводжуватиметься виконанням Симфонії №1 Всеволода Задерацького — українського композитора, який зазнав репресій у радянський період.

Цей проєкт був реалізований у співпраці з оркестром Львівської національної філармонії та художником Олексієм Хорошком. Як зазначає команда Центру Довженка, вони прагнули створити масштабний культурний проєкт, який підкреслює важливість української музики та кіно.

“Коли диригент Сергій Хоровець запропонував обрати музику Всеволода Задерацького у якості саундтреку до переосмислення “Землі”, ми загорілися ідеєю і згодом виграли грант на її реалізацію.”

Центр Довженка

Всеволод Задерацький — один з перших українських композиторів-модерністів, репресований радянською владою. Навіть у важких умовах концтабору він створював музичні шедеври на телеграфних бланках. Його Симфонія №1, завершена у 1951 році, була написана під час його перебування у Львові. Вперше в історії цей твір буде виконаний повністю в рамках події в Центрі Довженка.

Для підготовки до виступу диригент Сергій Хоровець разом з Тетяною Іванко оцифрували рукописи Задерацького, щоб донести цей унікальний твір до сучасної публіки.

Квитки на подію можна придбати за посиланням: lviv.karabas.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сихівчан запрошують на благодійний допрем’єрний показ мюзиклу “Чарлі та шоколадна фабрика”

Сихів Медіа