Історія шестирічного хлопчика, який лікується у мобільному хоспісі Дитячого медичного центру

Опубліковано:
Фото: Центр Дитячої Медицини. СП «Західноукраїнский Спеціалізований»

У шестирічного Артем народився з низкою складних діагнозів, нарешті. Завдяки зусиллям медиків з Центру дитячої медицини та мобільного хоспісу для дітей у Львові, більшість медичних проблем хлопчика вдалося подолати.

Артемко народився на 36-му тижні вагітності, значно слабшим за свого брата-близнюка Вадима, і потребував інтенсивної реанімації. Він потрапив до лікарні, де йому було надано необхідну респіраторну підтримку, а також зондове харчування. Додаткові обстеження виявили вроджену ваду легень, яка спричиняла часті бронхіти та пневмонії.

“Артемко потрапив до нашого відділення, коли йому був 1 місяць. Він не дихав самостійно, тож потребував постійної респіраторної підтримки, зондового харчування, санації трахеостоми та верхніх дихальних шляхів. Додаткові обстеження виявили вроджену ваду легень, яка спричинювала часті бронхіти та пневмонії.”

Наталя Комаринська, завідувачка мобільного хоспісу

Успішне оперативне втручання на голосових зв’язках у лікарні “Охматдит” дозволило зняти трахеостому, відновити самостійне дихання та повернути хлопчика до нормального харчування.

Завдяки комплексній медичній реабілітації Артемко поступово “наздоганяє” своїх однолітків у психофізичному розвитку. Хлопчик активно пізнає світ разом із своїм братом, підіймається пішки на 10 поверх, бігає, їздить на велосипеді та готується до школи.

Наталя Комаринська говорить, що історія Артемка – це найкращий приклад самої ідеї паліативного (ред. підтримуючого) супроводу:

“Бо хоспіс і паліатив це не завжди про сум і приреченість. Найперше, це про покращення якості життя пацієнта з будь-яким захворюванням. А також про психологічну та соціальну підтримку усієї родини, яка зіткнулась з важким діагнозом. Завдяки правильному паліативному супроводу можна досягти чудових результатів.”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі дитячого центру допомагають маленькому хлопчику подолати рідкісну патологію

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ