У селі Пасіки-Зубрицькі планують висадити найбільший у Європі парк сакур

Опубліковано:

У селі Пасіки-Зубрицькі, що межує з Сихівським районом, планують створити найбільший у Європі парк сакур “Манівці”. Автор ідеї, місцевий мешканець Анатолій Куновський, вирощує дерева у себе на подвір’ї. 

Анатолій Куновський планує висадити понад 5 тисяч сакур на березі річки Зубра. Зараз найбільший парк сакур в Ужгороді, де росте близько 3 тисяч дерев.

“Так як я колекціоную рідкісні декоративні рослини, в мене їх тут напхано на кожному квадратному метрі. Переважно я колекціоную варієгатні (ред. різнокольорові) форми декоративних рослин і різні сортові сосни, ялинки і, обов’язково, щоб це були квіти.”

Анатолій Куновський

За словами чоловіка, сакур, які будуть чекати вже осінньої висадки, є близько 500 — 11 різних сортів. Висаджувати їх Анатолій планує у на початку листопада 2024 року.

“Проєкт найбільшого парку в світі має назву “Манівці”. Така назва виникла, бо річка Зубра йде такими хвилями, і ця назва гарно лягла в наш проєкт. Своїми силами я зможу виростити п’ять тисяч, можливо десять.”

розповів Анатолій Куновський

Автор проєкту зазначив, що його рішення мотивувала війна — він зрозумів, що людям потрібні надія, краса та квіткова терапія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як функціонує реабілітаційна кімната для старших мешканців модульного містечка на Сихові

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ