Лікарі дитячого центру допомагають маленькому хлопчику подолати рідкісну патологію

Опубліковано:
Фото: Центр Дитячої Медицини. СП «Західноукраїнский Спеціалізований»

Місяць тому в Західноукраїнському центрі дитячої медицини Костику з Одещини провели складну операцію. Команда хірургів разом із професором Хаканом Агіром успішно виконали перший етап пластики амніотичних перетяжок, які деформували тіло хлопчика. Зазвичай ця рідкісна патологія вражає кінцівки, але у Костика вона значно ускладнювала його рухи, ходьбу та здатність сидіти.

У Костика діагностовано амніотичні перетяжки — рідкісну патологію, яка зазвичай вражає кінцівки. Проте в його випадку перетяжки деформували усе тіло, що призвело до серйозних обмежень: йому було важко тримати рівновагу, ходити й навіть сидіти.

“Ми розробили план хірургічного лікування з поетапною реконструкцією тулуба. Перша операція пройшла успішно, тож ми налаштовані оптимістично.”

розповів дитячий хірург Орест Лешневський

Мама Костика каже, що досі жоден лікар не погоджувався оперувати сина через складність патології. Перетяжки тулуба не лише обмежували його рухи, а й спричиняли інші проблеми зі здоров’ям. 

Батьки довго шукали вирішення цієї проблеми, відвідуючи різних лікарів, аж поки не дізналися про Західноукраїнський спеціалізований центр дитячої медицини, що спеціалізується на лікуванні складних вроджених і набутих вад.

Зараз сім’я Костика радіє першим повноцінним крокам сина і з нетерпінням чекає наступних операцій, щоб він нарешті міг вільно рухатися та жити повноцінним життям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише декор, але й терапія: про терапевтичний кабінет в Медичні Клініці УКУ

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ