Не лише декор, але й терапія: про терапевтичний кабінет в Медичні Клініці УКУ

Опубліковано:
Фото: Медична Клініка УКУ

У Медичній клініці Українського католицького університету застосовують мистецькі твори як елемент інтер’єру, який також має терапевтичний ефект. Одним із кабінетів клініки прикрашає композиція з чотирьох полотен, створених у рамках благодійного проєкту EX-VOTO. 

Композицію створено в рамках благодійного проєкту EX-VOTO. Під час виставки відвідувачі могли придбати елементи – воти та залишити їх у дарунок. Усі пожертви були спрямовані на підтримку волонтерів, що допомагають нашим воїнам.

Після завершення проєкту, роботи були передані до мистецької колекції Українського католицького університету. Ця композиція розміщена в кабінеті педіатра, де вона використовується для створення атмосфери спокою та гармонії, що сприяє покращенню настрою пацієнтів і допомагає лікарям встановлювати контакт із дітьми під час обстеження. 

Художниця Уляна Криховець зазначила, що мистецтво, інтегроване в повсякденне життя, має терапевтичний ефект, особливо в місцях, де шукають зцілення.

“Об’єднавши ці полотна в єдину композицію, не порушуючи оригінального задуму, створеного відвідувачами галереї, ми розмістили цей арт-об’єкт саме в кабінеті педіатра. Дитина, яка йде на огляд до лікаря, може відчувати тривогу, паніку або страх. Цей арт-об’єкт здатен привернути увагу дитини, допомагаючи лікарю заспокоїти її, запропонувавши, наприклад, порахувати елементи або знайти об’єкт певної форми чи кольору. Таким чином, дитина занурюється в мистецький твір, а лікар отримує можливість спілкуватися з нею під час обстеження.”

розповіла Уляна Криховець, художниця, іконописиця, координаторка мистецької експозиції в Клініці Українського католицького університету

Зі слів художниці, ця композиція чудово виконує свою функцію в кабінеті педіатра, адже всі твори, свідомо чи підсвідомо, мають терапевтичний ефект у місці, де шукають зцілення.

“Місія мистецтва у нашому закладі — зміцнювати позитивні емоції,  допомагати пацієнтам відновити рівновагу та енергію. Ми прагнемо надихати і плекати культуру здорової нації!”

зазначили в Медичній Клініці УКУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учениці сихівських шкіл виграли всеукраїнські та міжнародні конкурси й отримали по 10 тисяч гривень

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ