Нове рішення суду щодо торгового центру у Сквері Гідності

Опубліковано:

Львівський окружний адмінсуд відмовився скасувати дозвіл на перебудову літньої тераси в торговий центр у Сквері Гідності на Сихові, оскільки власник ще має час для усунення порушень, зазначених у приписі ДАБК.

Йдеться про двоповерховий магазин на просп. Червоної Калини, 109, який у 2014 році власники перебудували з невеликого літнього майданчика кафе “Тераса”. Власник кафе, Володимир Кульчицький, після закінчення дозволу продовжував працювати незаконно. Сихівська райадміністрація через суд зобов’язала демонтувати майданчик, але навесні підприємець отримав дозвіл на його монтаж попри рішення суду.

У 2013 році підприємець отримав містобудівні умови на будівництво торгового комплексу, які скасували у 2014 році. У 2020 році мерія не продовжила оренду ділянки під кафе, але підприємець оскаржив обидва рішення в суді.

Після рішень суду влітку 2022 року підприємець почав будувати торговий центр. Мешканці та школа №98 звернулись до міськради щодо законності будівництва. 30 серпня виконком скасував містобудівні умови, а 31 серпня комісія ТЕБ і НС дозволила демонтаж.

Власник магазину Володимир Кульчицький оскаржив рішення виконкому у Львівському окружному адмінсуді, який у березні 2023 року визнав протиправними рішення про безпеку навколо СЗШ №98 та демонтаж кіоска. Апеляційний суд підтвердив це рішення.

У червні 2014 року Інспекція ДАБК Львова зареєструвала декларацію на будівництво чотириповерхового торгового комплексу зі знесенням кафе. У 2023 році ДАБК виявила порушення на будмайданчику й подала в суд, щоб скасувати дозвіл на будівництво. Співпозивачем є ГО “Кращий Сихів”, яка захищає Сквер Гідності, де розбудували магазин.

Львівський окружний адмінсуд встановив, що ДАБК не надала доказів невиконання приписів власником кафе та подала позов про скасування дозволу до закінчення терміну на усунення порушень.

Враховуючи обставини справи, суддя Львівського окружного адмінсуду Зіновій Гавдик позов ДАБК і ГО “Кращий Сихів” не задовольнив. Це рішення можна оскаржити в апеляції.

Суддя Львівського окружного адмінсуду Зіновій Гавдик відхилив позов ДАБК і ГО “Кращий Сихів”. Рішення можна оскаржити в апеляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сихівському районі демонтують ще 7 незаконних МАФів

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ