Як безпечно годувати білок у міських парках: поради від експерта

Опубліковано:
Фото ілюстративне

Білки можуть вкусити або подряпати людину, що може призвести до тривалого та специфічного лікування, оскільки вони є переносниками небезпечних хвороб, таких як лептоспіроз і сказ. Про те, яких запобіжних заходів потрібно дотримуватися задля безпеки як людей, так і тварин, розповів Ігор Антахович, директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру.

Зі слів Ігора Антахович, найкраще дотримуватись дистанції та залишати їжу для наших маленьких друзів на відстані, щоб уникнути можливого контакту з ними і мінімізувати ризик зараження.

“У літній період львів’яни полюбляють годувати білок в парках, але не можна цього робити безпосередньо з рук. Я пригадую випадок, коли вагітна жінка годувала з руки білку і та скочила їй на груди і подряпала. В результаті жінка окрім переляку отримала набряк лімфовузлів. На щастя, все закінчилось добре, але була ось така неприємна історія. Тому будьте обережні”.

Також не можна годувати білок хлібом чи печивом, оскільки це шкодить їхньому здоров’ю, викликаючи проблеми з травленням і загальним станом організму. Найкращі смаколики для них – це сухофрукти та горіхи, які містять корисні для білок поживні речовини. Крім того, варто пам’ятати, що давати їжу потрібно в невеликих кількостях, аби не перевантажувати їхню дієту.

“Є випадки, коли львів’яни залишають у парках, зокрема в смітниках, залишки чипсів, сухариків, і білки теж можуть це їсти. А це шкодить їм.”

Ігор Антахович

Додамо, що найбільше білок живе у парках, де є старі дерева, а це Стрийський парк та парк “Залізні води”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сихівчан запрошують на другий Ярмарок соціальних підприємств

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ