У Дитячому центрі лікується хлопчик з рідкісною патологією: за два роки малюк зазнав близько 20-ти переломів

Опубліковано:
Фото: Центр Дитячої Медицини. СП “Західноукраїнский Спеціалізований”

Артемко зі Львівщини зазнав близько 20 переломів за два роки через рідкісне захворювання – недосконалий остеогенез. Кістки хлопчика дуже крихкі і можуть ламатись навіть під час сидіння. Для зміцнення кісток Артемко потребує спеціальної терапії. Щотримісяці мама з сином приїжджають до Західноукраїнського дитячого медичного центру для отримання ін’єкцій дороговартісних ліків.

Перший перелом стався, коли малюк почав сидіти – стегнова кістка зламалась, коли він нахилився вперед. З віком ситуація погіршувалась, і до двох років у Артема було вже близько 20 переломів.

Майже два роки Артемко є пацієнтом нашого Дитячого центру, де отримує медикаментозну терапію і займається з фахівцями Клініки комплексної медичної реабілітації. За цей час ситуація покращилась, і за останні два роки було лише три переломи. Нещодавно хлопчик почав ходити самостійно, що стало великою радістю для родини.

Соломія Тимчишин, імунологиня-дерматологиня Центру, зазначає, що Артемко, можливо, єдина дитина в Україні, яка отримує біологічний препарат для лікування. Така терапія вимагає ретельного супроводу, проте наші фахівці готові допомагати дітям з таким діагнозом. Завдяки адекватному лікуванню, діти з недосконалим остеогенезом можуть мати кращу якість життя.

У Центрі імунології та ревматології лікуються четверо пацієнтів з таким діагнозом. Соломія Тимчишин закликає батьків стежити за здоров’ям дітей і не ігнорувати часті переломи. Медиків просить звертати увагу на часті переломи у дітей та направляти їх на обстеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нейрохірурги лікарні святого Луки лише через два проколи прооперували чоловіка з міжхребцевою грижею

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ