Мешканці створили петицію для скасування обмежень безкоштовних поїздок для пенсіонерів з “ЛеоКарт”

Опубліковано:
Фото: ЛМР

З 1 липня 2024 року у Львові пенсіонери за віком та люди з інвалідністю ІІІ групи, які користуються пільговими картками “ЛеоКарт”, мають право тільки на 60 безоплатних поїздок на місяць. Мешканці створили петицію з вимогою скасувати обмеження, яке порушує законні права пенсіонерів.

28 червня 2024 року виконавчий комітет ЛМР ухвалив рішення №891, яке з 1 липня 2024 року обмежує використання “ЛеоКарт” для пенсіонерів за віком та інвалідів 3-ї групи до 60 безкоштовних поїздок на місяць. Поїздки понад цей ліміт пенсіонери змушені будуть оплачувати.

Як йдеться в петиції, це рішення суперечить Постанові Кабінету Міністрів України №354 від 17 травня 1993 року, яка гарантує пенсіонерам безкоштовний проїзд без обмежень. 

“Таке обмеження є необґрунтованим, оскільки пенсіонери часто змушені пересідати на різні види транспорту для пересування містом. У нинішніх умовах економічної скрути такі фінансові навантаження є неприпустимими.

Органи місцевої влади не мають права ухвалювати акти, які суперечать Конституції України, законам України та актам Кабінету Міністрів.”

йдеться у петиції

Постанова КМУ є обов’язковою до виконання на всій території України і має вищу юридичну силу, ніж акти місцевого самоврядування. Тож, рішення виконавчого комітету ЛМР від 28 червня 2024 року є необґрунтованим та несправедливим і підлягає скасуванню.

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.e-dem.ua/lviv/Petition/View/2226 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові пропонують створити паркомісця для батьків із дітьми

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ