Суд повернув ЛМР ділянку на проспекті Червоної Калини

Опубліковано:
Фото з відкритих джерел

Суд задовольнив позов Львівської міськради щодо повернення у комунальну власність ділянки на проспекті Червоної Калини, 44. Рішення Господарського суду Львівської області від 10 липня 2024 року опубліковано на сайті YouControl.

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міської ради до ПП “Інтра-Львів” про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування реєстрації права власності підприємства. Як йдеться у матеріалах справи, міська рада вимагає скасувати право власності ПП “Інтра-Львів” на автомийку площею 141,4 м² на проспекті Червоної Калини, 44.

Як заявили у ЛМР, за постановою апеляційного суду від 2013 року ця ділянка перебуває у комунальній власності. Апеляційний суд визнав незаконним право приватної власності ТОВ “Інформаційні ділові системи”, яке продало ділянку ТОВ “Салон “Же-О-Зе”, а потім фірмі “Інтра-Львів”. Міськрада не надавала “Інтра-Львів” містобудівні умови на будівництво автомийки.

Суд встановив, що у 2012 році право власності на будівлю автомийки було незаконно зареєстровано обласним комунальним підприємством за ТОВ “Інвестиційні ділові системи”.

“Незаконна реєстрація права власності на будівлю автомийки не зумовила виникнення у ТОВ “Інвестиційні ділові системи” права власності на вказану будівлю, що зумовлювало відсутність у зазначеного товариства права на відчуження об’єкта.” 

пояснили у суді

Крім цього, під час обстеження у 2023 році представники Львівської міськради не виявили на цій ділянці будівлі автомийки.

“Враховуючи факт незаконної реєстрації права власності на будівлю автомийки та факт фізичної відсутності такої будівлі, а також факт відсутності у відповідача права користування земельною ділянкою, наявні підстави, передбачені нормами статей 152, 212 ЗК України, для задоволення вимоги позивача про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права власності Відповідача на будівлю автомийки.”

йдеться у рішенні суду

Також суд постановив стягнути з ПП “Інтра-Львів” на користь Львівської міської ради витрати на судовий збір у сумі 3 028 грн. 

За даними YouControl, ПП “Інтра-Львів” зареєстроване у Львові з 2008 року і займається орендою та експлуатацією нерухомості. Власник фірми, Роман Глистюк, разом з Галиною Ковальчук володіє ТОВ “Паритет-Захід” (ресторанний бізнес) та ТОВ “Паритет-Захід плюс” (нерухомість).

Станом на сьогодні ТОВ “Інвестиційні ділові системи” ліквідовано, фірма належала одеситу Олександру Грозову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівська духовна семінарія і мешканці Хуторівки виступили проти будівництва житлового комплексу

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ