Ділянка на Хуторівці законно перебуває у користуванні ТзОВ “Агрокультура Захід”

Опубліковано:

Варіанти отримали коментарі керівництва ТзОВ “Агрокультура Захід” та копії юридичних документів, що підтверджують правову позицію товариства щодо ділянки на вул. Хуторівка, 51 у Львові.

ТзОВ “Агрокультура Захід” наголосило, що регулярно сплачує земельний податок у розмірі 3% від нормативно-грошової оцінки, виплативши вже майже 2 мільйони гривень. Сума могла б бути більшою, якби ЛМР передала ділянку в оренду, що збільшило б платіж до 7%, і місто отримало б додатково щонайменше 3 мільйони гривень. Рішення про оренду вже понад пів року не розглядається депутатами, хоча товариство звернулося до ЛМР ще в червні 2023 року.

ТзОВ “Агрокультура Захід” планує побудувати житловий комплекс до семи поверхів, частину ділянки (0,5 га) відведуть під громадський простір з водоймою, зонами відпочинку і дитячими майданчиками, з’єднаний з озерами на території УКУ. Проєкт включає також будівництво дитячого садка.

Згідно з меморандумом з УКУ, ТзОВ “Агрокультура Захід” допоможе університету реалізувати проєкт реабілітаційного центру та профінансує створення в школі № 86 опорного центру військово-патріотичного навчання, включаючи два класи парамедицини, тир та спортивний центр.

Правове підтвердження та історія власності на вул. Хуторівка, 51

ТзОВ “Агрокультура Захід” є правонаступником ДКА “Квіти Львова”. Накази Фонду держмайна у Львівській області та рішення зборів акціонерів підтверджують це.

У 60-х роках агрофірма “Квіти Львова” збудувала на ділянці багатоквартирний будинок. Процедура введення в експлуатацію в Україні була узаконена лише в 1992 році, тому на той час її не могли застосувати. Твердження, що будинок збудований без містобудівних умов, є неправдивим.

У 1998 році виконком ЛМР затвердив, що ділянка площею 2,76 га використовується ДП “Квіти Львова” для обслуговування житлових будинків. Це підтверджують довідки Держгеокадастру Львівської області. Рішення виконкому ЛМР «Про інвентаризацію земель м. Львова» ґрунтується на ч. 2 ст. 79-1 Земельного кодексу України, яка передбачає формування земельних ділянок через інвентаризацію.

У 2022 році ТзОВ “Агрокультура Захід” виготовило технічну документацію та отримало Акт погодження меж земельної ділянки, підписаний і затверджений суміжними користувачами, включаючи ЛМР, та присвоїло ділянці кадастровий номер. У 2022 році ЛМР дала згоду на розробку Детального плану території, включаючи ділянку на вул. Хуторівка, 51. ТзОВ “Агрокультура Захід” оплатило його розробку.

У 2023 році ЛМР оскаржила присвоєння кадастрового номера, але Держгеокадастр підтвердив законність дій ТзОВ “Агрокультура Захід”.

Франківська окружна прокуратура Львова провела багатомісячну перевірку і не виявила підстав для представництва інтересів держави. Про це повідомлено ЛМР листом обласної прокуратури.

У червні цього року Управління земельних ресурсів ЛМР, з ініціативи депутата, вивчило можливість розділу ділянки та продажу її частини на аукціоні. Висновок: це неможливо, дії ТзОВ “Агрокультура Захід” правомірні. У 2021 році міська інспекція ДАБК виявила на ділянці Товариства тимчасові споруди (огорожу та сторожову будку). Товариство визнало помилку, оплатило штраф і знесло споруди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛМР може передати в оренду землю для будівництва багатоповерхівок на Сихові

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ