Перехоплювальний паркінг на вул. Стрийській: студенти УКУ з’ясували наскільки реально це реалізувати

Опубліковано:
Фото ілюстративне

Навпроти ТРЦ “Кінг Кросс Леополіс” на вул. Стрийська, 30, місто зарезервувало ділянку під перехоплювальний паркінг на 1264 місця. У понеділок, 3 червня, студенти УКУ презентували результати дослідження, яке виявило труднощі з реалізацією цього проєкту. Про це розповіли в Tvoemisto.tv.

Під час дослідження студенти використовували моделювання, дані з камер, GPS громадського транспорту, Waze dashboard та інші матеріали. Вони підрахували, що нині паркінг ТРЦ не використовується як перехоплювальний, оскільки немає значного збільшення кількості машин у години пік.

“Є три ключові аспекти, які потрібно реалізувати: виїзд, заїзд та смугу громадського транспорту. Для перших двох важливо, щоб вони могли витримувати пікові навантаження і були безпечними. Заїзд/виїзд, який є намальований у планах міської ради і “Львівавтодору” не надає ні одного, ні другого.”

йдеться у результаті дослідження

Студент Лев Купибіда пояснив, що це означає відсутність великої кількості людей, які використовують “Кінг Крос” для залишення автомобіля та подальшого руху громадським транспортом:

“Ми підрахували кількість машин, які заїжджають на парковку з 7 ранку до 9. Відповідь – ні, не використовують. Немає різкого збільшення прибуття машин в годину пік з 7:30 по 8:30, коли люди добираються на роботу. Це означає, що немає ядра людей, які вже використовують “Кінг Крос”, щоб залишити автомобіль і далі рухатися громадським транспортом і нам потрібно розуміти чому.”

Студенти дійшли висновку, що для успішної реалізації проєкту необхідно підвищити ціни на паркування та покращити громадський транспорт, включаючи введення пересадкового квитка. Вони також запропонували зробити паркінг ТРЦ перехоплювальним:

“Як ми вже показали, зараз немає попиту, який міг би заповнити паркінг на 550 машин біля “Кінг Кросу”, не кажучи вже про гіганта на 1264 місця. Тим більше, що ці два схожі між собою, неодмінно конкурували, причому Кінг Кросс майже б завжди конкуренцію вигравав, адже біля нього є кінцева, яка дає тобі більше часу, щоб сісти у автобус.”

Голова транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич наголосив на важливості таких досліджень, відзначивши, що деякі пропозиції вже впроваджуються. 

“Дуже багато речей, про які ви сказали, вже впроваджуються. Ви зачепили питання пересадковості. Насправді вона закриє багато проблем і зробить для людей користування транспортом більш комфортним.”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛМР пробачить ПП “Скоринка Плюс” штраф за самовільне захоплення пів гектара землі на Сихові під паркінг

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ