Безбар’єрність на Сихові: у будинку на вул. Коломийській облаштують металевий пандус

Опубліковано:
Фото: ЛМР

У житловому будинку на вул. Коломийська, 7 розпочато роботи з облаштування металевого пандуса для особи з інвалідністю. Наразі саму конструкцію вже змонтували, протягом двох тижнів триватимуть ремонтні роботи з благоустрою території біля пандуса.

У місті діє спеціальна Програма облаштування підйомників і пандусів, щоб забезпечити доступність до будинків для осіб з інвалідністю. Вона поширюється на людей у кріслах колісних та осіб з інвалідністю з порушенням зору 1 групи.

“Для того, щоб районна адміністрація мала можливість запропонувати включити конкретну адресу до Програми, людина має бути зареєстрована у центральному банку даних (ЦБІ) як особа з інвалідністю у кріслі колісному. Також вона повинна бути зареєстрованою та проживати за тією адресою, де є потреба облаштування пандуса чи підйомника”

пояснили у Сихівській районній адміністрації

Нагадаємо, цього року у міському бюджеті передбачено 13,4 млн грн на облаштування орієнтовно 28 підйомників у будинках, де мешкають люди з інвалідністю, а також 2,8 млн грн передбачили для встановлення 17 пандусів у будинках. Також передбачено кошти і на пониження бордюрів у всіх районах міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як скористатись програмою безкоштовного протезування та реабілітації дітям з порушенням слуху

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ