За годину у Сихівському районі виписали 10 штрафів водіям, що припаркувалися на газонах

Опубліковано:
Фото: ЛМР

За цей рік на Гарячу лінію міста надійшло 145 звернень щодо неправильного паркування на газонах. Інспектори з паркування спільно з районними адміністраціями проводять рейди та штрафують порушників. Однак штраф становить лише 340 грн, тим часом, збитки від такого паркування можуть бути значно вищими: газони руйнуються, бордюри знищуються, а також можуть пошкоджуватися комунікації. Це не лише псує зовнішній вигляд території, але й призводить до серйозних матеріальних збитків.

Цього тижня такий “рейд” відбувся у Сихівському районі. Менше як за годину у радіусі 1 км у Сихівському районі інспектори з паркування виявили 10 автівок, які стояли на газонах, а також безліч слідів від коліс авто, які були припарковані раніше.

Згідно правил дорожнього руху, паркування на газонах заборонено, проте такі порушення стають все більш поширеними. Звернення на Гарячу лінію з цього питання зростають.

Як наголошує Ольга Онищак, фахівець відділу комунального господарства Сихівської районної адміністрації, паркування на газонах завдає значно більших збитків, ніж передбачений штраф.

“Хаотичне паркування на газонах, у першу чергу, завдає збитків місту. Адже за кошти міського бюджету на газонах засіюємо траву, облаштовуємо сам газон. Зрештою, на багатьох газонах проходять комунікації чи розміщені люки водо-, чи теплопостачання. Тому, коли водії паркують свої авто на газоні, це все руйнується. А відновлювати доводиться за кошти громади міста. Тобто ми подвійно оплачуємо роботи. Тому, проводячи такі рейди, хочемо, щоб таких порушень було якомога менше, щоб водії були свідомими і не нищили траву, квіти і шанували вкладену в це працю.”

пояснює фахівець відділу комунального господарства Сихівської районної адміністрації Ольга Онищак

Мешканців міста заохочують повідомляти про порушення, берегти облаштовані газони, оскільки це важливо для вигляду міста та витрат бюджетних коштів.

Звернутися на “Гарячу лінію міста” можна у будь-який зручний спосіб. Телефон – 1580 (дзвінки безкоштовні). Також залишати звернення можна у Facebook-групі “Гарячої лінії”, у мобільному додатку “Львів 1580” для Android та iOS, а також на порталі 1580.lviv.ua, або через Telegram у чат-боті “Гарячої лінії” міста – Lviv1580bot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра частина Сихівського району буде без води

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ