Поліція розслідує смерть немовляти у Львівському перинатальному центрі

Опубліковано:
Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

Подружжя Марії та Володимира Остапчуків з селища Лопатин на Львівщині втратило свою новонароджену дочку у Львівському перинатальному центрі. Дівчинка народилася на 34-му тижні вагітності, її стан оцінили як оптимальний. На четвертий день немовля померло від інфекційного захворювання. Батьки звинувачують медичний персонал у недбалості та подали заяву до поліції. Поліція відкрила провадження за фактом неналежного виконання обов’язків медичними працівниками.

Подружжя Сім’я Остапчуків звернулася до редакції ZAXID.NET, адже вважають, що у смерті дитини є вина лікарів. 

Новонароджена донечка Ніна, яка померла на четвертий день, була другою дитиною в сім’ї. Марія та Володимир вже виховують 7-річного сина. Жінка розповідає, що вагітність була дуже довгоочікувана і планована. Вона стояла на обліку у приватній клініці у Львові, постійно здавала необхідні аналізи і проходила УЗ-діагностику за призначенням лікаря. Лікарі не вказували на жодні проблеми чи ускладнення під час вагітності, і розвиток дитини прогресував без відхилень від норми.

На 34 тижні вагітності в Марії різко піднявся тиск і почалися набряки. Її одразу скерували у Львівський обласний клінічний перинатальний центр, що на вулиці Джорджа Вашингтона, 6, де протягом доби (9 грудня) зробили кесарів розтин. Операцію провів лікар Володимир Поврозник.

“Дитина народилась 7 із 10 балів за шкалою Апгар, самостійно дихала і плакала, але так як вона була недоношена, то її скерували в інтенсивну терапію для нагляду. Мене перевели в інтенсивну терапію, щоб контролювати мій стан, бо він був важкий.”

розповідає мама дитини

З її слів, протягом усього часу лікарі запевняли, що дитина стабільна і потрібна підтримуюча терапія. 

“Завідувачка відділенням інтенсивної терапії, лікарка дитини Вероніка Колдра не виказувала якихось особливих застережень щодо стану дитини, не говорила жодного разу (до дня смерті), що дитина перебуває у загрозливому для життя стані. 

12 грудня лікар повідомила, що у шлунковому катетері доньки невеличкі сліди крові, і це нічого страшного, будуть спостерігати, а вже ближче вечора мене покликали і сказали, що дитина у критично важкому стані і не піддається реанімаційним заходам. Дитина померла в мене на очах, це дуже психологічно травматично для будь-якої жінки.”

додає Марія Остапчук

Після втрати дитини ніхто з персоналу до них з чоловіком не підійшов, не підтримав, не пояснив, чому так трапилося.

З її слів, на прохання показали документи, які відображають лікування дитини, лікарі спершу категорично відмовили. Після цього подружжя звернулось до адвоката, отримало медичні документи та написало заяву в поліцію. За висновком судмедексперта, причиною смерті немовляти став сепсис.

В обласній поліції відкрили кримінальне провадження за неналежне виконання обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2. ст. 140 ККУ). Розслідування триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр відвідає відомий турецький пластичний хірург

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ