До 10-ї річниці Революції Гідності у Львові відбудуться заходи вшанування перших Героїв Небесної Сотні

Опубліковано:
фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Щорічно Україна 20 лютого вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності. Сихівчанин Юрій Вербицький є першим вбитим активістом на Майдані. В пам’ять про нього та інших загиблих у Львові проведуть низку заходів.

21 січня о 17:00 у Львівському палаці мистецтв, що на вул. Коперника, 17, відбудеться Вечір спогадів про Юрія Вербицького.

22 січня о 14:00 – відкриття виставки, присвяченої сихівчанину Юрію Вербицькому у Центрі Довженка, що на просп. Червоної Калини, 81.

22 січня о 18:00 – вшанування перших Героїв Небесної Сотні.

“Ми повинні пам’ятати, відтворювати, говорити про тих людей і ті події, що стали точкою незворотності та переконливої перемоги. Хто як не ми… Якщо ми не пам’ятаємо подвиг Героїв Небесної Сотні, то чи пам’ятатимемо згодом сьогоднішніх героїв та їх щоденні подвиги”

директорка Музею Гідності Андріяна Дигдалович

Нагадаємо, що 21 січня 2022 року, заступник голови управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський в ході пресконференції “8-а річниця вбивства перших героїв Небесної Сотні і фактичний початок російської агресії” повідомив, що ДБР встановило першого вбитого активіста Майдану – ним є Юрій Вербицький.

Чоловік мешкав на Сихові та майже 20 років працював у відділі сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики НАН України, створював апаратуру та програмне забезпечення геофізичних і сейсмічних досліджень.

22 січня 2014 р у лісі поблизу села Гнидин близько 6-ї години ранку було знайдене тіло викраденого напередодні з офтальмологічної лікарні майданівця, сихівчанина Юрія Вербицького зі слідами жорстоких катувань. Чоловік загинув у віці 50-ти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія першого убитого на Майдані. Сихівчанин Юрій Вербицький

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ